PONOS I DIKA FUDBALSKE SRBIJE! Sportski centar FSS u Staroj Pazovi na evropskom nivou, oduševljen bio i Čeferin
Foto: FSS

sjajni uslovi

PONOS I DIKA FUDBALSKE SRBIJE! Sportski centar FSS u Staroj Pazovi na evropskom nivou, oduševljen bio i Čeferin

Fudbal -

Nedavna poseta predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i njegove pozitivne impresije o svemu što je video u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, potvrdili su još jednom da se Fudbalski savez Srbije pozicionirao kao institucija sa jednim od najmodernijih i najlepših sportskih kompleksa u Evropi.

- Veoma nam imponuju reči i pohvale prvog čoveka evropske kuće fudbala, kao i utisci predstavnika svih klubova i nacionalnih selekcija koje su posle boravka u Sportskom centru u Staroj Pazovi oduševljeno konstatovali da Fudbalski savez Srbije ima vrhunske uslove za rad i pripreme profesionalnih sportskih ekipa“ – kaže zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković i dodaje da je izgradnja Sportskog centra jedan od najboljih poteza u istoriji Fudbalskog saveza Srbije. Srpska kuća fudbala je mesto odakle su Orlići Ljubinka Drulovića i Veljka Paunovića krenuli u osvajanje evropskog i svetskog zlata. Tu su i momci Dragana Stojkovića kovali planove i pripremali taktiku za trijumfalan pohod kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a odatle će krenuti i u Katar sa ambicijom da još jednom obraduju naciju i dostojno reprezentuju Srbiju na najvećoj smotri svetskog fudbala“ – kazao je Bjeković.

FSS
foto: FSS

Generalni sekretar Jovan Šurbatović otkriva da postoji realna mogućnost da Fudbalski savez Srbije u najskorije vreme bude domaćin seminara najboljih evropskih sudija:

- Jasno je da Sportski centar u Staroj Pazovi poseduje sve moguće infrastrukturne kapacitete za organizaciju takvog skupa. Tu pre svega mislim na VAR prostorije za koje je više puta konstatovano da su opremljene vrhunskom tehnoligijom i da su kao takve među najmodernijima u Evropi. Ideja postoji od ranije, sada je samo intezivirana tokom posete predsednika Čeferina i jednog od njegovih najbližih saradnika Zorana Lakovića. Vrlo je verovatno da će UEFA u skorije vreme iskoristiti pogodnosti koje pruža naša kuća fudbala i poslati svoje najbolje sudije da u Staroj Pazovi odrade pripreme, poligone i proveru znanja.

FSS
foto: FSS

Selektora Srbije Dragana Stojkovića veoma raduju impresije eminentih ličnosti iz sveta sporta koje je u proteklom periodu imao prilike da ugosti u srpskoj kući fudbala u Staroj Pazovi.

- Kada vam u goste dođu najviši zvaničnici UEFA i ostanu impresionirani onim što su videli, ne preostaje vam ništa drugo nego da budete srećni i zadovoljni. Aleksander Čeferin je rekao da je obišao mnoga mesta i video praktično sve sportske centre u Evropi, ali da je ovo u Staroj Pazovi prevazišlo sva njegova očekivanja. Bili su nam u poseti i čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije koji su takođe izrazili oduševljenje uslovima koje imamo u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Svetislav Pešić je bio pun utisaka i rekao je da nimalo ne zaostajemo za Realom, Barselonom i Bajernom. Sve nas to čini veoma ponosnim, ali nas i obavezuje da nastavimo da radimo kao do sada. Igračima prijaju mir i atmosfera u Staroj Pazovi, osećaju se kao u svojoj kući i imaju na raspolaganju optimalne uslove za rad i pripreme uoči važnih izazova u dresu državnog tima - rekao je Stojković.

FSS
foto: FSS

Sa rečima Dragana Stojkovića složio se i direktor A reprezentacije Stevan Stojanović:

- Zbog funkcije koju obavljam u FSS često sam u prilici da putujem i obilazim sportske kampove širom Evrope. Iskreno, nisam primetio da bilo kome treba na nečemu da zavidimo. Naprotiv, možemo samo da budemo ponosni na naš Sportski centar. Selektor Stojković, njegovi saradnici iz stručnog štaba i naši reprezentativci koji uglavnom dolaze iz velikih evropskih klubova, nisu za sada imali ni najmanju zamerku na uslove za rad i sve ono što im u Staroj Pazovi stoji na raspolaganju. Setite se koliko je ranije bilo komplikovano organizovati pripreme državnog tima, kada se ekipa stalno selila, menjala hotele, putovala autobusom na treninge… Zato je izgradnja nacionalnog kampa bila pun pogodak. Pozitivni utisci i pohvale od strane čelnika UEFA prilikom nedavne zvanične posete Fudbalskom savezu Srbije, veoma gode i čine nas još ponosnijim“ – jasan je Stojanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track