ZVEZDI OLAKŠAN PUT DO LIGE ŠAMPIONA! Senzacionalna eliminacija Milojevićevog kluba od Litvanaca, nisu im gol za 180 minuta
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

ZVEZDI OLAKŠAN PUT DO LIGE ŠAMPIONA! Senzacionalna eliminacija Milojevićevog kluba od Litvanaca, nisu im gol za 180 minuta

Fudbal -

Fudbaleri Žalgirisa pobedili su u gostima ekipu Malmea sa 2:0 i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle pobede od 1:0 u Vilnjusu, Žalgiris je napravio senzaciju u Malmeu i tako olakšao put Crvenoj zvezdi do grupne faze Lige šampiona, jer joj prepreka neće biti švedski šampion.

Šampion Švedske se obrukao, jer u dvomeču sa Litvancima nisu dali nijedan gol! Ostaje da se vidi kakva će biti sudbina trenera malmea, srpskog stručnjaka Miloša Milojevića, jer njegov tim nije ništa pokazao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zatajio je i srpski napadač u Malmeu Veljko Birmančević (24), koji je zamenjen u poluvremenu.

Da je Malme kupio napadača Zvezde Milana Pavkova, čiji dolazak je tražio Miloš Milojević, koji ga dobro poznaje dok je radio u Zvezdi, možda bi epilog mečeva sa Litvancima bio sasvim drugačiji.

Strelci za litvanski tim na današnjem meču bili su Matijas Ojevusi u 34. i Renan Oliveira u 52. minutu. Domaći su od 77. minuta igrali sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Kristiansen.

Naredni protivnik Žalgirisa biće norveški Bode Glimt koji je, posle minimalnog poraza u prvoj utakmici u Severnoj Irskoj, bio više nego ubedljiv na svom terenu protiv Linfilda, deklasiravši slabašnog protivnika sa 8:0.

Prva utakmica ovog dvomeča igra se 2. avgusta u Norveškoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track