LALE DOLAZE U KRAGUJEVAC PO TRI BODA: Rastavac veliki optimista, izvodi najjači tim na gostovanju Radničkom!
Foto: Dado Đilas

superliga srbije

LALE DOLAZE U KRAGUJEVAC PO TRI BODA: Rastavac veliki optimista, izvodi najjači tim na gostovanju Radničkom!

Fudbal -

Trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac rekao je da će njegova ekipa u predstojećem meču Super lige Srbije protiv Radničkog 1923 nastupiti u najjačem sastavu i sa željom da se iz Kragujevca vrati sa tri osvojena boda.

- Pred nama je jedan drugačiji izazov u odnosu na dosadašnje utakmice iz više razloga. Prvi i osnovni je što igramo u gostima, drugi da nećemo igrati u večernjem terminu, već od 17.30, tako da se pripremamo da odgovorimo na najbolji mogući način. Naša ideja je da se predstavimo kragujevačkog publici i fudbalskoj javnosti kao što smo i do sada na utakmicama u Novom Sadu, a to je sa najvišim ambicijama, u najboljem sastavu i sa željom da se vratimo sa tri boda - rekao je Rastavac.

Nakon tri utakmice u Novom Sadu, fudbaleri Vojvodine će u subotu gostovati Radničkom 1923, u utakmici četvrtog kola domaćeg šampionata. Vojvodina posle tri odigrane utakmice ima sedam bodova i druga je na tabeli, dok je kragujevački tim sedmi sa dva boda manje. Novosadjani su u prethodnom kolu remizirali sa Spartakom (0:0), a Rastavac je naveo da je sa tom utakmicom "završeno" i da je njegova ekipa misli samo na naredni meč.

- Radnički je prototip ekipe koja voli da igra čvrst fudbal i on je prilagodjen i uslovima na njihovom terenu. Najveća opasnost dolazi sa bočnih pozicija preko Mirića i Tomića... I u centralnom delu je Ubiparip, koji i najčešće završava akcije. Naša ideja je da ih odvojimo od tih sposobnosti koje imaju i da im smanjimo mogućnost da nas ugroze preko najopasnijih igrača, a i da ih ujedno našom igrom nateramo da se mnogo više brane - istakao je Rastavac.

Trener "lala" je rekao i da će Filip Malbašić biti u konkurenciji za meč na stadionu "Čika Dača".

- Malbašić je počeo pripremni period sa prethodnim timom 4. jula, odigrao je dve kontrolne utakmice po 45 minuta, tako da on ima neku podlogu, iako nije potpuno spreman, pa možemo da ga koristimo u nekom određenom vremenu. Mislim da će i on biti deo tima već u Kragujevcu - rekao je Rastavac.

Utakmica Radnički 1923 - Vojvodina na programu je u subotu od 17.30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track