OSAM KOMADA U DVOMEČU SA LUKSEMBURŽANIMA: Čukarički silovit na evropskoj sceni, neka se spremi Tvente!
Foto: Kurir sport

LIGA KONFERENCIJA

OSAM KOMADA U DVOMEČU SA LUKSEMBURŽANIMA: Čukarički silovit na evropskoj sceni, neka se spremi Tvente!

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog i u revanšu su postegli četiri gola protiv Rasinga Uniona iz Luksemburga, pobedivši na svom terenu sa 4:0 (2:0). Strelci su bili Badamosi dva puta u finišu prvog poluvremena, a u nastavku susreta Ivanović i Spasojević. Naš predstavnik je pobedio i u prvom meču sa 4:1, dakle deklasirao je nejakog protivnika ukupnim rezultatom 8:1.

Čukarički je u devetom minutu mogao da povede, ali je Badamosi posle centaršuta glavom pogodio prečku. U nastavku nije bilo većih uzbudjenja, sve do 39. minuta kada Čukarički dolazi u vodjstvo.

Čukarički, Rasing, Banovo brdo
foto: Kurir sport

Posle greške odbrane gostiju loptu uzima Ivanović i šalje je do Stefana Kovača, koji asistira ka Badamosiju, a gambijskom igraču nije bilo teško da savlada golmana gostiju. Dva minuta kasnije Badamosi postiže još jedan gol. Asistenciju je ovog puta upisao Ivanović posle centaršuta iz kornera, a Badamosi se glavom upisao u strelce.

Čukarički je nastavio sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, a gol je u 52. minutu postigao Ivanović. Loptu je posle centaršuta iz kornera izbacio igrač gostiju Kevin Nakače, ali je ona došla do Ivanovića koji je preciznim volej udarcem postigao treći gol za domaći tim.

Konačan rezultat je u 73. minutu postavio Spasojević posle greške igrača gostiju Pita Simonsa, koji nije uspeo da ispuca loptu iz kaznenog prostora, a 18-godišnji igrač je u nastavku bio precizan.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija Čukarički će igrati protiv holandskog Tventea.

Čukarički - Rasing 4:0, prvi meč 4:1

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

73. minut - GOL (Spasojević) - Silni Čikarički postiže još

52. minut - GOL (Ivanović) - Čukarički nastavlja da rešeta mrežu Luksemburžana - u strelce se upisao Đorđe Ivanović - 3:0

Prvo poluvreme

Prvo poluvreme na Banovom brdu je proteklo u znaku napadača domaćih Badamosija, koji je sa dva pogotka bio centralna figura. Prethodno je Badamosi pogodio i prečku.

Kraj prvog poluvremena na stadionu Čukaričkog

41. minut - GOOOL (Badamosi) - Sve je rešeno na Banovom brdu, Badamosi je ponovo strelac - 2:0

39. minut - GOOOL (Badamosi) - Posle greške odbrane gostiju, Kovač dobro reaguje, a Badamosi je rutinski zatresao mrežu - 1:0

9. minut - Domaći tim nije imao sreće, Badamosi je pogodio prečku!

1. minut - Počela je utakmica na Banovom brdu

U prvom meču odigranom prošlog četvrtka u Luksemburgu Čukarički je slavio sa 4:1. Pobednik ovog dvomeča u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije igraće protiv holandskog Tventea (4. i 11. avgusta).

Stadion: Čukaričkog na Banovom brdu. Gledalaca: 2.000. Sudija: Bulat Sarijev (Kazahstan). Strelci: 1:0 Badamosi (39), 2:0 Badamosi (41), 3:0 Ivanović (52), 4:0 Spasojević (73)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić - Rogan, Drezgić, Vujadinović, Roganović - Mijailović, Kovač - Ivanović, Docić, Ndiaje - Badamosi. Trener: Kerkez.

RASING (4-2-1-3): Rufije - Enetije, P. Simon, Omrani, Lorentije - Garos, Nakače - J. Simon - Šaus, Fransoa, Muratović

Čukarički će u četvrtak (20 časova) igrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing uniona iz Luksemburga. Uprava kluba je odlučila da časti svoje najvernije navijače i sugrađane, pa će ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu biti slobodan, uz obavezno preuzimanje ulaznica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track