POLA TUCETA GOLOVA NA MARAKANI: Crveno-beli razbili goste iz Surdulice, odlična uvertira za Pjunik!
Foto: Starsport

superliga srbije

POLA TUCETA GOLOVA NA MARAKANI: Crveno-beli razbili goste iz Surdulice, odlična uvertira za Pjunik!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su na "Marakani", pred oko 12.000 gledalaca, deklasirali Radnik iz Surdulice, kome su dali pola uceta golova - 6:0 (1:0). Jedini gol u prvom poluvremenu je postigao Ivanić u 12. minutu, a u drugom delu mrežu gostiju su rešetali: Kangva u 64, Katai u 71, Pavkov u 76, Kanga u 83. iz penala i Bukari u 84. minutu.

Crvena zvezda
foto: Starsport

Crveno-beli su tako napravili odličnu uvertiru za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv prvaka Jermenije Pjunika u sredu u Beogradu.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Kraj utakmice na "Marakani", nije ni bilo nadoknade vremena

84. minut - GOL - Bukari - Zvezda je samlela nedoraslog protivnika, kome je dala pola tuceta golova - 6:0

83. minut - GOL - Kanga iz penala - Zvezda je u drugom poluvremenu pregazila goste iz Surdulice, a Kanga je na efektan način poslao loptu u malu mrežu - 5:0

76. minut - GOL - Pavkov - Rapsodija crveno-belih na Marakani, centarfor Pavkov rutinski postiže gol - 4:0

71. minut - GOL - Katai - Posle dve pogođene prečke, Katai je je iz trećeg puta zatresao mrežu radnika, a prethodno je veoma zapaženi Kangva pogodio stativu - 3:0

64. minut - GOL - Kangva - Zvezdin vezista se sjajno oslobodio čuvara i sa 20-ak metara je izvanredno šutirao, postigavši efektan pogodak - 2:0

52. minut - Aleksandar Katai baš nema sreće, drugi put je pogodio prečku! Prethodno je do Kataija lepo odložio loptu Kanga.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Marakani

Prvo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme

44. minut - Velika prilika za Zvezdu, ali Katai nije imao sreće, pogodio je prečku!

37. minut - Opasna šansa gostiju! Štoper Jokić pokušao je glavom posle kornera, nekako se ušunjao između trojice protivničkih igrača i lepo zahvatio loptu, ali Borjan refleksivno sprečava izjednačenje!

12. minut - GOL - Ivanić - Crvena zvezda vodi rezultatom 1:0, strelac je Mirko Ivanić! Prelepa asistencija Aleksandra Pešića "štiklom", što vrsni ofanzivni vezista pretvara u gol koji je prvo poništen zbog ofsajda, ali je posle priznat od strane VAR-a- 1:0

Crvena Zvezda
foto: Starsport

1. minut - Počeo je meč na Marakani

Nepunih 35 minuta pre početka utakmice, na stadionu Rajko Mitić nestala je struja.

Struja je došla u minut do devet, pa se neće dugo čekati na početak meča.

Crvena zvezda, Marakana, struja
foto: Printskrin

Fudbaleri Crvene zvezde će u petak od 21 čas dočekati ekipu Radnika u okviru četvrtog kola Superlige Srbije.

Stadion: "Rajko Mitić" u Beogradu. Gledalaca: oko 12.000. Sudija: Marko Delibašić. Strelci: 1:0 Ivanić (12), 2:0 Kangva (64), 3:0 Katai (71), 4:0 Pavkov (76)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Milunović, Rodić, Kangva, Kanga, Ivanić, Mitrović, Katai, Pešić. Trener: Stanković.

Radnik: Ranđelović, Babić, Bogdanović, Bogdanovski, Hodžić, Ignjatović, jokić, Medić, Orešanin, Spasić, Stojanović.

Očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba Dejan Stanković.

- Nemamo nikakve dužnike, niti igramo osvetoljubiv fudbal. Igramo fudbal za nas, naš klub i navijače, a ne bavimo se sporednim stvarima. Nama je svaka utakmica podjednako važna, jer donosi tri boda. Da li će se ona završiti sa 1:0 ili 2:0 ili nekim trećim rezultatom, to ne menja. Ono što može da menja je naš odnos koji mora da bude maksimalan i na tome insistiram od kada sam došao u klub. Kad smo pravi i kad imamo pravi odnos, onda smo jak protivnik za svakoga. To očekujem sutra, a ne revanšizam, već dobru koncentraciju, fokus, odnos i da napravimo lepu uvertiru za sredu - počeo je Stanković.

Detaljnije je Dejan Stanković analizirao mogućnosti superligaša iz Surdulice:

- Radnik je prošle sezone igrao organizovan fudbal, dosta čvrsto iza lopte, sa fenomenalnom ofanzivnom tranzicijom gde su iskoristili sve vrline koje su imali. Nisu zadovoljni kako su počeli seoznu, došlo je do promene trenera, što verovatno dosta toga remeti u njihovim redovima. Ipak, očekujem organizovanu igru iza loptu i pokušaj da nas kroz kontre i polukontre ugroze. To je nešto na šta nailazimo u prvenstvu stalno, pogotovo kad igramo na Marakani.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova i svakako žele da tu seriju i nastave, dok je Radnik trenutno na 13. poziciji sa jednim osvojenim bodom na svom kontu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track