ĐUMI JE FUDBALOM POBEĐIVAO OPASNU BOLEST: Partizan je u njegovo vreme igrao najlepše, bio je pravi FUDBALSKI ROMANTIK
Foto: Starsport

znalac i gospodin

ĐUMI JE FUDBALOM POBEĐIVAO OPASNU BOLEST: Partizan je u njegovo vreme igrao najlepše, bio je pravi FUDBALSKI ROMANTIK

Fudbal -

Smrt Milana Đuričića u 61. godini potresla je fudbalsku Srbiju. Odlazak velikog znalca magične igre podsetila nas je na njegovu trenersku karijeru, protkanu u mnogim klubovima u kojima je radio.

MIlan Đurirčić
foto: Starsport

Veliki trag Milan Đuričić ostavio je u Vojvodini, potom u Fudbalskom savezu Srbije obavljajući više poslova u radu sa mladima. Kruna karijere došla je u proleće 2019. godine kada je bio prvi pomoćnik, tada treneru početniku Savi Miloševiću. Mnogi simpatizeri crno-belih boja sećaju se tog perioda i za oko lepe igre Partizana, čiji je glavni arhitekta bio upravo Đumi. Posebno utakmice protiv Mančester junajteda u Humskoj, kada su se crno-beli ravnopravno nosili sa slavnim engleskim klubom u Ligi Evrope.

U leto 2020. godine napustio je Humsku, jer su se njegovi pogledi na fudbal kosili sa onim što je uprava tražila od trenera Save Miloševića. Nije bilo strpljenja da Partizan preleži "dečije bolesti", tražili su se trofeji, sad i odmah. Za jednog vrhunskog pedagoga i trenera to su bili nemogući uslovi za rad.

- Kao najveći zaljubljenik u igru, sve vreme bitisanja u Humskoj posvetio sam ideji modernog, dopadljivog fudbala. Prošle godine na Zlatiboru rekao sam mom prijatelju Miloševiću: 'Ne znam da li ćemo biti šampioni, ali garantujem da ćemo igrati najbolje u Srbiji“. Možda je prepotentno, ali u toj misiji smo uspeli - rekao je u razgovoru za Mocartsport Milan Đuričić Đumi pre godinu dana i dodao:

MIlan Đurirčić
foto: Starsport

- Neobjašnjiv fenomen. Zapanjujuće veliki broj čestitki i poruka dobili smo od naših, ali i navijača večitog rivala. U stilu 'navijamo za Zvezdu, ali vi igrate najbolji fudbal.

Upravo je Milan Đuričić bio taj čovek koji je u Partizanu iz mrtvih vratio Sejdubu Sumu, koji je tada pokazao sve svoje fudbalske kvalitete. Procvetao je Umar Sadik, a zatim i Strahinja Pavlović. Ova poslednja dvojica donela su Partizanu skoro 20 miliona evra na transferima. Trudio se Đumi i oko Filipa Stevanovića, fudbalskog bisera koji je posle odlaska iz Humske bukvalno nestao sa velike scene. Navijači Partizana bili su razočarani posle njegovog odlaska...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track