TRANSFER O KOM BRUJI PREMIJER LIGA Pre 3 godine prodavao KIFLE a sad je najskuplji u istoriji: Mama ne zna kako nisam postao diler
Foto: Pritnscreen

ZANIMLJIVA ŽIVOTNA PRIČA

TRANSFER O KOM BRUJI PREMIJER LIGA Pre 3 godine prodavao KIFLE a sad je najskuplji u istoriji: Mama ne zna kako nisam postao diler

Fudbal -

Portugalski reprezentativac Mateus Nunes novi je fudbaler Vulverhemptona, a njegova životna priča veoma je zanimljiva.

Nunes u redove engleskog premijerligaša stiže u transferu vrednom 38 miliona funti plus 4,2 miliona funti potencijalnog bonusa, što je novi rekord Vulverhemptona, kada je visina transfera u pitanju, preneo je Skaj Sport.

Mateus Nunes, Mateuš Nunjes
foto: Profimedia

Prethodni rekord držao je još jedan Portugalac, Fabio Silva koji je pre dve godine stigao iz Porta za 35 miliona funti.

Portugalac je prethodne tri sezone nastupao za lisabonski Sporting, za koji je odigrao 76 mečeva i postigao sedam golova u svim takmičenjima.

U dresu reprezentacije, Nunes je upisao osam nastupa i postigao je jedan gol.

Nunes je treće pojačanje Vulverhemptona ovog leta, pošto su prethodno stigli Gonsalo Guedeš iz Valensije i Nejtan Kolins iz Barnlija.

ŽIVOTNA PRIČA

Mateus je odrastao je u favelama Rio de Žaneira gde je pokušavao da "iskopira" Ronaldinja, da bi se u Portugal potom preselio sa majkom i očuhom kada mu je bilo svega 13 godina.

Pokušao je da napravi fudbalsku karijeru, a do pre samo tri godine radio je u porodičnoj pekari u gradiću Erikeriji u blizinu Lisabona.

Svakog dana odlazio je na treninge u Sporting i sanjao o boljem životu, a malo je reći da je u tome uspeo pošto je najskuplji fudbaler u istoriji Vulverhemptona.

"Bilo je trenutaka kad nismo imali šta da jedemo, nije pomoglo ni to što moja majka nikad nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam prvi put udario loptu. Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se kotrlja. Majka i dan-danas ne zna kako se dogodilo da nisam postao lopov ili diler", rekao je Nunjes u prošlogodišnjem intervjuu za portugalski "Rekord", dok je za klupsku televiziju ispričao kako se to dogodilo da radi u pekari...

"Radio sam u pekari oko pet-šest meseci. Dolazio sam ujutro jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda morao da treniram nakon toga, ne mogu reći da je bilo lako. Nisam imao vozačku pa sam se budio u pet ujutro kako bih biciklom išao na posao", otkrio je najskuplji fudbaler Vulverhemptona.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track