LEGENDARNI DRAGAN DŽAJIĆ: OVO JE ZLATNO DOBA! Zvezda nije bila ovoliko moćna otkako je bila na vrhu Evrope i sveta
Foto: Kurir

ponos na marakani

LEGENDARNI DRAGAN DŽAJIĆ: OVO JE ZLATNO DOBA! Zvezda nije bila ovoliko moćna otkako je bila na vrhu Evrope i sveta

Fudbal -

Crvena zvezda je u prethodnih pet godina odigrala 73 evropska meča i upisala 31 pobedu i 22 remija, uz 100 postignutih golova! Brojke su impresivnije kad se uzme u obzir da je Zvezda igrala sa 38 ekipa (samo protiv Suduve dva puta) iz ukupno 28 zemalja, a da će do kraja 2022. godine sigurno doći i do brojke od 80 međunarodnih mečeva u pet i po godina.

- Posao koji radi uprava Crvene zvezde je fantastičan, a rezultati su uvek bili najbolje merilo za sve. Oni govore da Zvezda nije bila ovoliko moćna još od kad smo se popeli na vrh Evrope i Sveta, i ono što posebno može sve da nas raduje, to je da klub iz godine u godinu pravi nove uspehe, i krupnim koracima prosperira. Ovo je zlatno doba Crvene zvezde i svaki navijač treba da bude ponosan na to što može da svedoči ovakvim uspesima, a ono u šta sam siguran je da će da ih bude još mnogo u godinama koje slede - rekao je za zvanični klupski sajt Dragan Džajić, najbolji jugoslovenski fudbaler u istoriji i počasni predsednik Crvene zvezde, ponosan zbog rezultata koje klub postiže.

Dragan Džajić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Evropski put Crvene zvezde sa konstantnim koračanjem napred traje pet godina, a i ove jeseni igraće sigurno grupnu fazu, u Ligi šampiona ili u najgorem slučaju u Ligi Evrope. U utorak kada se završi utakmica sa Makabijem znaće se da li će po treći put zaigrati Ligu šampiona ili po četvrti Ligu Evrope, ali sve u svemu, učinak ostvaren na međunarodnoj sceni, kao i bodovi koje donose, omogućili su Srbiji direktno mesto u evropskoj eliti iduće sezone.

Najubedljivije su crveno-beli pobeđivali rezultatom 5:0 i to čak tri puta, a interesantno je da nijednu evropsku sezonu nisu završili sa negativnim bilansom. Uvek je imala više pobeda i remija zbirno, nego poraza. Najčešće se suočavala sa ekipama iz Nemačke (Keln, Bajern, Hofenhajm) i Engleske (Arsenal, Liverpul, Totenhem), dok je po dva puta igrala sa timovima iz Italije, Rusije, Danske, Češke, Litvanije, Jermenije i Kazahstana, a osim toga sastajala se i sa predstavnicima iz čak 19 država, od kojih su najzvučniji Pari Sen Žermen, Olimpijakos, Jang bojs i Rendžers.

U aktuelnoj sezoni, crveno-beli su odigrali tri utakmice i upisali dve pobede, ali minimalno će odigrati zagarantovanih 10 mečeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track