ZEMLJOTRES, PARTIZAN ŽELI BIVŠEG ZVEZDAŠA: Crno-beli hoće nekadašnjeg reprezentativca kojeg je Zvezda dala za "DŽAK KROMPIRA"
Foto: Starsport

proveren kvalitet

ZEMLJOTRES, PARTIZAN ŽELI BIVŠEG ZVEZDAŠA: Crno-beli hoće nekadašnjeg reprezentativca kojeg je Zvezda dala za "DŽAK KROMPIRA"

Fudbal -

Partizan želi da pojača defanzivnu liniju, pošto je gotovo izvesno da će Igor Vujačić do kraja prelaznog roka napustiti Humsku. Preko posrednika raspitivali su se crno-beli za Jagoša Vukovića, iskusnog štopera, koji je slobodan igrač.

Jagoš Vuković
foto: Starsport

Jagoš Vuković (34) ponikao je u Crvenoj zvezdi, ali nikada nije dobio pravu priliku na Marakani. Zato je fudbalsko ime stekao u Radu, da bi potom igrao za PSV Ajndhoven, dok je najbolje partije pružao u Olimpijakosu i Konjasporu. Pre tri godine, Marko Marin predlagao je upravi Crvene zvezde da dovede Jagoša Vukovića, međutim do dogovora nije došlo. Njih dvojica igrali su zajedno nekoliko godina u Pireju. I legendarni Dragan Džajić zalagao se nekoliko godina ranije za povratak Jagoša Vukovića na Marakanu.

Jagoš Vuković poznat je po svojoj izjavi, od pre nekoliko godina, kada se prisetio koliko mu je teško palo što ga se Crvena zvezda tako lako odrekla:

- Dali su me u Rad za džak krompira!

Jagoš Vuković
foto: EPA

Jagoš Vuković slobodan je u izboru sredine, pošto mu je nedavno istekao ugovor sa kineskim drugoligašem Huanghaijem. Radi se o levonogom defanzivcu velikog internacionalnog iskustva. Partizan mu nije uputio zvaničnu ponudu, tačnije nije bilo direktnog kontakta, ali su se raspitivali kako bi on kao osvedočeni zvezdaš reagovao na poziv iz Humske.

Partizan je proteklih decenija rado pod svoje okrilje uzimao fudbalere ponikle u Crvenoj zvezdi. Golman Vladimir Stojković postao je zaštitno lice crno-belih, iako se afirmisao na Marakani. Oni stariji sećaju se Milka Đurovskog i tektonskih poremećaja koje je u javnosti izazvao njegov prelazak iz Crvene zvezde u Partizan.

Traga u Humskoj ostavio je i Brazilac Kleo, koji je iz Zvezde prešao u Partizan, a nešto manje i Ognjen Ožegović, momak koji je prošao omladinsku školu crveno-belih, a onda završio u Humskoj.

Jagoš Vuković igrao je za reprezentaciju Srbije, kako u mlađim kategorijama, bio učesnik EP do 19 godina, tako i za A tim. Za najbolju srpsku selekciju upisao je osam utakmica, kada je nacionalni tim vodio Radomir Antić.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track