ČARAPANSKA PREKRETNICA U ELITI, JEDAN GOL TRI BODA VREDAN: Napredak konačno pobedio u Super ligi, pala Mladost GAT
Foto: FK Napredak

Superliga Srbije

ČARAPANSKA PREKRETNICA U ELITI, JEDAN GOL TRI BODA VREDAN: Napredak konačno pobedio u Super ligi, pala Mladost GAT

Fudbal -

Trener Mladosti GAT Aleksandar Linta, znajući da je Napretku imperativ pobeda pred svojim navijačima, opredelio se za defanzivu, verujući da će ostvariti remi i osvojiti bod.

Čarapanima je visio Damoklov mač i morali su da pređu svoj Rubikon. U suprotnom usledio bi haos, smena stručnog štaba i grčevita borba za goli superligaški život. Domaćin, rešen da ostvari svoju prvu ovosezonsku superligašku pobedu, krenuo je na sve ili ništa. Napad je bio jedina opcija, ali je bilo teško proći kroz zgusnutu odbranu gostiju iz Novog Sada.

Prva šansa ukazala se u 11. minutu. Posle centaršuta sa desne strane Šarić je šutirao, ali pored gola.

Konačno, semafor je ustalasao vernu Čarapansku publiku – 1:0 i osmeh na licima igrača i stručnog štaba.

Bio je 21. minut, slobodan udarac je izveo Krstić, pravovremeno je utrčao Krstić i glavom ubacio loptu u mrežu i doneo voćstvo domaćinu. Putničanin je u 39. minutu pokušao da duplira prednost, a pri samom kraju prvog poluvremena Šarić je bio u akciji, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U drugom poluvremenu su Novosađani izvršili duplu izmenu sa nadom da preokrenu rezultat i izvuku bod, ali na sreću čarapana nisu uspeli. Golma Petrić je bio bezbedan sve do 88. minuta, kada je Arsić probao iz slobodnog udarca da pogodi mrežu, ali je golman Napretka fantastično intervenisao.

Napredak je znalački čuvao teško stečenu prednost sve do 76. minuta, kada je mogao da duplira prednost i dalji tok utakmice mirno privede kraju. Usledio je čarapanski blic krig u režiji Putinčanina i Vukajlovića, ali Bojan Matić nije bio na visini svog zadatka, prebacio je gol. Još jedna šansa domaćina je otišla u nepovrat, tri minuta kasnije Krstić je izveo slobodni udarac, ali semafor nije pokazao promenu, a mogla je da se razreši svaka dilema o konačnom ishodu derbija začelja.

Rezime: jedan gol zlata (tri boda) vredan i nada da je došlo do prekretnice u igri i rezultatima i da pred Čarapanima predstoji berićetna jesen.

NAPREDAK - MLADOST GAT 1:0 (1:0) /Šarić 22/

Kruševac. Stadion: Mladost.Sudija: Stanko Ostraćanin.

Napredak: Petrić, Kerkez, Đeković, Prijović, Jovanović, Vukajlović, Putinčanin, Krstić (od 90. Rašković), Mićin (od 75. Pantić ), Šarić (od 65. Đ. Jovanović) , Matić.

Mladost GAT: Milojević, Milovanović, Kovačević, Mijić (od 85. Katanić ), Ilić (od 46. Dimitrov), Jočić (od 46. Arsić), Mlađović, Marušić (od 80. Savković), Maksimović (od 65. Sekulić), Radulović, Mirosavljev.

Igrač utakmice: Marko Šarić (Napredak).

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track