Tumbaković: Čeka nas veliki izazov u LE

Tumbaković: Čeka nas veliki izazov u LE

Fudbal -
Sportski direktor je rekao da su u takmičenje ušli riskantno, sa željom da afirmišu igrače iz sopstvene škole

BEOGRAD - Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je danas da sve u tom fudbalskom klubu čeka veliki izazov kada počne takmičenje u Ligi Evropa. "Ovo će biti veliki izazov za rukovodstvo, stručni štab i igrače.

U takmičenje smo ušli riskantno, sa željom da afirmišemo igrače iz sopstvene škole. Koliko smo ozbiljni u tome govori podatak da 18 ili 19 od 30 registrovanih igrača dolazi iz nje. Ovo im je velika šansa da dokažu svoj talenat", rekao je Tumbaković novinarima u Partizanovom sportskom centru u Zemunu.

Crno-beli će igrati u Grupi H sa italijanskim Interom, ruskim Rubinom i azerbejdžanskim Nefčijem.

"Liga Evropa je ove sezone hiperkvalitetna liga i teško je doći do rezultata u takvoj konkurenciji. Niko ne može da nam oduzme nadu, iako su nam šanse male s obzirom na kvalitet protivnika... Moramo da se nametnemo", istakao je Tumbaković.

"Inter je jedan od najvećih svetskih timova i jedan od najtrofejnijih klubova svih vremena. Za Rubin sam čuo da je jedan od najbogatijih klubova na svetu, a tu je i Nefči koji dolazi iz bogate zemlje koja je u fudbalskoj ekspanziji.

Grupa možda nije atraktivna, ali je sigurno kvalitetna", dodao je on. Sportski direktor Partizana je kazao da u klubu nisu zadovoljni rezultima na evropskoj sceni u proteklih nekoliko godina.

"Na ovim prostorima Partizan je jedan od retkih klubova koji redovno učestvuje u evropskim takmičenjima. U Ligi šampiona smo odigrali 12 utakmica, a u Ligi Evropa 22, međutim, nismo zadovoljni učinkom jer smo samo tri puta pobedili i pet puta igrali nerešeno", kazao je Tumbaković. On je kazao da se nada da klub neće imati probleme zbog sukoba podeljenih grupa navijača Partizana.

"Sve je uzalud ako igramo pred praznim tribinama i u lošem ambijentu. Želimo da atmosfera na stadionu bude takva da podigne učinak igrača", istakao je Tumbaković. Prvu utakmicu u grupnoj fazi Lige Evropa Partizan će igrati 20. septembra u Beogradu protiv Nefčija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track