VELIKI USPEH MEMORIJALNOG TURNIRA "JUSUF JUSA BULIĆ": Sav prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

MANIFESTACIJA OPRAVDALA OČEKIVANJA

VELIKI USPEH MEMORIJALNOG TURNIRA "JUSUF JUSA BULIĆ": Sav prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe! (FOTO)

Fudbal -

Memorijani turnir posvećen je sećanju na nekadašnjeg predsednika FK Železnik Jusufa Juse Bulića, iz vremena kada je klub bio član najkvalitetnije Prve lige u Srbiji

Prvi humanitarni Memorijalni turnir "Jusuf Jusa Bulić" održan je 3. i 4. septembra za mlade igrače od 2010. do 2013. godišta. Organizator turnira je FK “Železnik 1930”, a turnir je održan na terenima stadiona „Jusa Bulić“ u Železniku.

Memorijani turnir posvećen je sećanju na nekadašnjeg predsednika FK Železnik Jusufa Juse Bulića, iz vremena kada je klub bio član najkvalitetnije Prve lige u Srbiji i koji je posebnu pažnju posvetio unapređivanju rada sa mladim kategorijama fudbalera. Na turniru je učestovalo po 16 ekipa iz svakog godišta.

Turnir, Jusa Bulić, Fudbal
foto: Privatna Arhiva

U godištu 2010. prvo mesto osvojila je ekipa FK GSP Polet, drugo mesto FK Železnik 1930, a treće mesto FK Radnički Novi Beograd.

U godištu 2012. prvo mesto je usvojila ekipa FK Čukarički, drugo mesto FK Rad, a treće mesto FK Olimpik Beograd. Pehare i medalje za najbolje plasirane ekipe predao je organizator turnira i predsednik FK Železnik 1930 Đorđe Bulić.

Pehar i nagrade za najboljeg igrača i najboljeg strelca za godište 2010. i 2012. uručio je nekadašnji igrač FK Železnik Danilo Rončević, a pehar za najboljeg golmana predao je Dane Medić, bivši golman FK Železnik.

Drugog dana turnira, prvo mesto za godište 2011. osvojila je ekipa FK Rad, drugo mesto je zauzeo FK IMT, dok su na trećoj i četvrtoj poziciji ekipe FK Sinđelić i FK Voždovac.

U godištu 2013. prvo mesto osvojila je ekipa FK Čukaričkog, ispred FK Crvene zvezde, dok su treće i četvrto mesto osvojile ekipe FK Voždovac i domaćina turnira FK Železnik 1930. Medalje i pehare za najbolje timove na turniru za generacije 2011. i 2013. uručio je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Turnir, Jusa Bulić, Fudbal
foto: Privatna Arhiva

Priznanja za najbolje igrače generacije 2011. i 2013. uručio je bivši igrač FK Železnik Danilo Rončević, dok je priznanja za najbolje strelce turnira generacije 2011. i 2013. uručio takođe bivši igrač FK Železnika Boban Živković. Priznanja za najbolje golmane na turniru generacije 2011. i 2013. uručio je Bratislav Denčić, generalni direktor FK Železnik 1930.

Prema procenama, prvi humanitarni Memorijalni turnir „Jusuf Jusa Bulić“ okupio je u dva dana oko 4.000 posetilaca – mladih igrača, gostiju i gledalaca.

Turnir, Jusa Bulić, Fudbal
foto: Privatna Arhiva

- Drago mi je što je prvi Memorijalni turnir "Jusa Bulić" okupio više hiljada posetilaca – mladih igrača, gledalaca i gostiju. To pokazuje da smo postigli zaista veliki uspeh sa ovom manifestacijom. Želja nam je da napravimo tradicionalni međunarodni turnir mlađih kategorija u fudbalu, koji će okupljati ne samo mlade igrače iz Beograda i Srbije, već i iz regiona - rekao je organizator turnira i predsednik FK Železnik 1930 Đorđe Bulić.

Istako je i da je ambicija da se napravi turnir na kojem će se mladi igrači iz različitih zemalja takmičiti, družiti i unapređivati svoj talenat.

- Sa druge strane, razvijaćemo i saradnju između juniorskih pogona i fudbalskih timova u Srbiji i regionu, a šira javnost će imati priliku da vidi i neke od mladih fudbalskih talenata sa ovih prostora. Posebno ističemo da nam je ove godine gost na turniru bio FK Novi Pazar, kojima se iskreno zahvaljujemo što su uveličali naš turnir - rekao je Bulić.

Turnir, Jusa Bulić, Fudbal
foto: Privatna Arhiva

On se takođe posebno zahvalio i predsedniku opštine Čukarica Srđanu Kolariću na podršci. Bulić je dodao da je bavljenje sportom, odnosno fudbalom tradicija u njegovoj porodici.

- Još je moj otac, Jusuf Jusa Bulić, kao poznati sportski radnik i predsednik FK Železnik, postizao velike rezultate kao predsednik jednog malog kluba iz Železnika, koga je od beogradskih liga doveo do Prve Savezne lige u fudbalu, i od njega izgradio klub koji je dao sijaset poznatih fudbalera, koji su svoju karijeru kasnije gradili kako u velikim klubovima u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Tu porodičnu tradidiciju nastavio je moj brat Dragan Bulić, koji je osim rada u klubovima, imao funkcije i u nacionalnom fudbalskom savezu. I moja je želja da nastavim sportsku tradiciju moje porodice, i da doprinesem da se FK "Železnik 1930" vrati na staze stare slave, ali i da doprinesem unapređenju fudbala ali i fudbalske organizacije kako u Beogradu, tako i na teritoriji Srbije -naglasio je Đorđe Bulić.

Memorijalni turnir "Jusuf Jusa Bulić" ima i svoj humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track