LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI! Tresla se čuvena Bombonjera: Čak 11 žutih i crveni karton u SUPERKLASIKU (VIDEO)
Foto: Profimedia

spektakl

LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI! Tresla se čuvena Bombonjera: Čak 11 žutih i crveni karton u SUPERKLASIKU (VIDEO)

Fudbal -

U jednom od najvećih derbija na svetu, u 18. kolu argentinskog prvenstva, Boka Juniors je savladala River Plejt na svom terenu rezultatom 1:0.

U fantastično atmosferi na popularnoj Bombonjeri, Boka je došla do pobede nad najljućim rivalom golom Darija Benedeta iz 65. minuta. Ovom pobedom Boka je stigla do drugog mesta na tabeli, sa samo dva boda manje od prvoplasiranog Atletiko Tukumana, dok je River ostao na sedmom mestu, sa pet bodova manje, devet kola pre kraja prvenstva.

Boka Juniors, Bombonjera
foto: Profimedia

Grmelo je na stadionu Boke, a dodatni razlog za to bilo je odsustvo navijača sa Superklasika u prethodne tri godine zbog korone.

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja, izuzev šanse Rivera iz petog minuta, kada je Rosi, golman Boke, odbranio šut glavom Matijasa Suareza nakon kornera.

Ključan trenutak na utakmici dogodio se u 65. minutu, kada je Dario Benedeto nakon dobro izvedenog kornera, sa nekih pet metara glavom savladao Franka Armanija za, ispostaviće se konačnih, 1:0. Prethodno je golman Rivera odbranio spektakularan šut Bokinog veziste Pola Fernandeza.

U samoj završnici utakmice, bivši fudbaler Mančester junajteda Markos Roho, pogibeljno je startovao na Nikolasa De la Kruza i zasluženo dobio direktan crveni karton.

Ovaj derbi je standardno obeležio veliki broj žutih karton, čak 11.

U narednom kolu Boka gostuje Lanusu 15. septembra, dok River istog dana dočekuje Banfild.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track