Jelavić za trijumf Hrvata nad Makedonijom

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Jelavić za trijumf Hrvata nad Makedonijom

Fudbal -
Sjajnom napadaču Evrertona bilo je potrebno samo šest minuta na terenu da postigne pogodak i donese velike bodove svojoj selekciji

Selekcija Hrvatske je trijumfalno započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali daleko od toga da je blistala. Vatreni su na Maksimiru savladali Makedoniju golom Nikice Jelavića u 69. minutu i došli do prvih bodova u grupi A.

Izuzev furioznog starta i velike šanse Eduarda, koji je zatresao stativu gola Martina Bogatinova, Hrvati se u prvom poluvremenu nisu mogli pohvaliti nekom značajnijom prilikom. Za razliku od domaćih, gostujući fudbaleri i te kako imaju za čim da žale, a najviše Goran Pandev koji je u finišu prvog poluvremena pošteno uzdrmao prečku hrvatskog gola.

U nastavku je to izgledalo za nijansu bolje po izabranike selektora Igora Štimca, što je krunisano pogotkom rezerviste Jelavića u 69. minutu. Sjajnom napadaču Evrertona bilo je potrebno samo šest minuta na terenu da postigne pogodak i donese velike bodove svojoj selekciji. Sjajno je tom prilikom asistirao Mario Mandžukić.

Makedonci su nakon pogotka napadali svim silama, ali nisu imali snage da dođu do zasluženog boda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track