NOVITETI U ITALIJANSKOM FUDBALU: Serija A planira da uvede poluautomatsku ofsajd tehnologiju
Foto: Printskrin

SERIJA A

NOVITETI U ITALIJANSKOM FUDBALU: Serija A planira da uvede poluautomatsku ofsajd tehnologiju

Fudbal -

Italijanska fudbalska liga planira da uvede poluautomatsku ofsajd tehnologiju (SAOT) pre pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, prenela je agencija Frans pres.

Ova najava dolazi nakon kontroverzne sudijske odluke u nedeljnom meču šestog kola Serije A izmedju Juventusa i Salernitane (2:2).

Gol igrača Juventusa Arkadijuša Milika poništen je u petom minutu nadoknade posle gledanja VAR-a, zbog ofsajda Leonarda Bonučija.

VAR
foto: Profimedia

Snimci posle meča pokazali su da se Bonuči verovatno nije nalazio u ofsajdu. Utakmica je završena uz incidente i čak četiri crvena kartona.

Udruženje italijanskih sudija (AIA) posredno je priznalo sudijsku grešku, u saopštenju u kojem se navodi da arbitri u VAR sobi nisu imali pristup široj slici koja prikazuje sve igrače.

Upotreba tehnologije koja koristi specijalizovane kamere trenutno je u "fazi testiranja" i biće "spremna za nekoliko nedelja", rekao je AFP-u izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Planirano je da se sa primenom tehnologije počne pre pauze zbog Svetskog prvenstva, koje se održava od 20. novembra do 18. decembra.

SAOT će takodje biti u primeni i na takmičenju u Kataru, a već je uveden u grupnoj fazi Lige šampiona.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track