"USTAŠE BI BILE PONOSNE" Žestok SKANDAL uzdrmao planetu! Američka organizacija oplela po komšijama: HRVATSKI FAŠISTI NISU POŽELJNI
Foto: Printscreen

nezapamćena bruka

"USTAŠE BI BILE PONOSNE" Žestok SKANDAL uzdrmao planetu! Američka organizacija oplela po komšijama: HRVATSKI FAŠISTI NISU POŽELJNI

Fudbal -

Scene iz Milana zgrozile su čitav svet...

Utakmica između Milana i Dinama iz Zagreba u Ligi šampiona pala je u senku velikog skandala koji su režirale pristalice hrvatskog kluba.

Oko četiri hiljade navijača Dinama okupilo se u Milanu kako bi podržali svoj tim u drugom kolu grupne faze najjačeg evropskog takmičenja.

Svojim skandaloznim ponašanjem pre početka meča, popularni "Bed blu bojsi" zaprepastili su planetu.

Naime, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se jasno vidi kako više desetina hrvatskih huligana, dok šeta u korteu ka stadionu San Siro, salutira prepoznatljivim nacističkim pozdravom i peva navijačku pesmu "Ja volim samo Dinamo" uz melodiju "Lili Marleen".

Prizor je šokirao svet, a oglasila se i čuvena američka organizacija "Stop Antisemitism" koja se bavi praćenjem i razotkrivanjem antisemitizma.

Oni su objavili sliku huligana Dinama uz žestok kometar:

"Zastrašujuće - hrvatski fudbalski navijači (Dinamo Zagreb) marširaju ulicama Milana i ističu nacistički pozdrav. Ustaše bi bile veoma ponosne", navodi se u njihovoj objavi na Tviteru.

Oni zahtevaju reakciju prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina.

"Svaki pojedinac koji je učestvovao u ovom okrutnom maršu ne sme više nikada da uđe na fudbalski stadion. Ovo je opasnost, ne samo za jevreje, nego i za moderno društvo koje je često zahvaćeno kada ovakva fašistička mržnja oživi. Liga šampiona organizuze ovakve događaje i zarađuje milijarde. Vi ste odgovorni što ovakva okrutna mržnja guta evropski fudbal pred vašim budnim okom. Ovo je tek početak - još nasilja se očekuje. Radite svoj posao, Aleksandre Čeferine", navodi se u oštroj objavi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track