ZVEZDIN BEKAM ZADUŽIO DEVETKU: Ozbiljan zaokret na Marakani, talentovani klinac u prvom timu, štoper neće u Grafičar
Foto: RFK Grafičar

U DECI JE SPAS

ZVEZDIN BEKAM ZADUŽIO DEVETKU: Ozbiljan zaokret na Marakani, talentovani klinac u prvom timu, štoper neće u Grafičar

Fudbal -

Loši rezultati u Evropi i slabe igre u domaćem prvenstvu naterale su odgovorne na Marakani da potegnu za svežom krvi. Napravljene su određene promene i korekcije kada je prvi tim u pitanju.

Talentovani Jovan Mijatović poslednjeg dana prelaznog roka prekomandovan je u prvi tim Crvene zvezde. Momak koji još nije punoletan, jer ima 17 godina i koji ima nadimak Bekam, fenomenalno je počeo sezonu u Grafičaru. Na osam utakmica dao je pet golova, od kojih su neki bili za TV špice. To je bio signal za čelnike kluba i sportski menadžment da reaguju.

desktop
foto: RFK Grafičar

Jovan Mijatović je iz kadeta prekomandovan u seniorski fudbal. Radi se o momku izuzetne fizičke građe sa topom u levoj nozi. Pažnju na sebe skrenuo je letos na Evropskom prvenstvu u Izraelu, kada je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije pod komandom selektora Radovana Krivokapića. Mladi Mijatović plenio je tada svojom igrom po levoj strani, a svoju polivalentnost pokazao je igrajući čak i na poziciji levog beka. Ipak, daleko je jači u napadu, po levoj strani, kada, kako kažu fudbalski stručnjaci "seče u desno" i namešta loptu na svoju levicu.

desktop
foto: RFK Grafičar

Sa druge strane, talentovani štoper Stefan Leković koji je pre nekoliko meseci priključen prvom timu, ipak neće u Grafičar. Iako je bilo izvesno da ide u Senjak kako bi igrao, umesto da sedi na klupi, u poslednjem trenutku je odlučeno da ostane uz prvotimce. Ove nedelje igrao je Stefan Leković za omladince Crvene zvezde, u pobedi od 1:0 nad Omonijom, u eliminacionoj fazi Lige šampiona.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Valja napomenuti da je ove sezone Crvena zvezda svoja četiri talentovana klinca koja su radili sa prvim timom poslala na pozajmice. Ilija Babić i Andrija Radulović igraju za Mladost GAT iz Novog Sada, Andrej Đurić je u Domžalama, dok je Vladimir Lučić otišao u Čukarički, gde će "brđani" imati pravo otkupa na kraju sezone. U Grafičaru minute u seniorskom fudbalu uzimaju braća blizanci Nikola i Jovan Mituljikić, kao i Nikola Knežević. Sa prvim timom od mlađih fudbalera ostali su Nikola Stanković i Nemanja Motika.

Kurir sport/ A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track