CEO TIM ZVEZDINIH FUDBALERA U REPREZENTACIJAMA: Eraković i Mitrović kod Piksija, ostali po svetu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

pokazatelj kvaliteta

CEO TIM ZVEZDINIH FUDBALERA U REPREZENTACIJAMA: Eraković i Mitrović kod Piksija, ostali po svetu

Fudbal -

Crvena zvezda treba da bude ponosna, ima čak 11 fudbalera u reprezentativnim selekcijama širom sveta.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Miloš Milojević svakako nije oduševljen ovim činjeničnim stanjem, jer će morati da radi bez velikog broja igrača, međutim klub svakako ima razloga za osećanje sopstvene vrednosti.

Na spisku A reprezentacije Srbije za naredne mečeve u Ligi nacija našli su se štoper Strahinja Eraković i brzonogo krilo Stefan Mitrović. Dva talentovana fudbalera imaće priliku da brane boje Srbije na duelima protiv Švedske (24. septembar) na stadionu "Rajko Mitić", kao i protiv Norveške (27. septembar) na gostujućem terenu.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nikola Stanković će jedini kao prvotimac Crvene zvezde braniti boje Srbije na predstojećoj utakmici mlade reprezentacije naše zemlje protiv Bugarske 27. septembra od 18 časova, a selektor Goran Stevanović je okupljanje zakazao za 19. septembar, dok je polazak u Sofiju planiran za 25. septembar.

Milan Borjan, kapiten Crvene zvezde, čuvaće gol Kanade tokom reprezentativne pauze. Iskusni čuvar mreže je sa svojim timom uspeo da izbori plasman na predstojeći Mondijal u Kataru, te će imati priliku da se dodatno uigra sa ekipom za naredne izazove.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Reprezentacije Gane, Zambije i Komora će imati Zvezdine momke u svojim redovima za njihove duele. Osman Bukari će se sa Ganom sastati protiv Brazila, odnosno Nikaragve i nastavi sjajnu formu koja ga je krasila od kada je stigao u naš trofejni klub. Kings Kangva će dirigovati veznim redom Zambije, dok će El Fardu Ben ponovo pokušati da sa reprezentacijom Komorskih ostrva upiše nove pobede.

Mladi levi bek - Irakli Azarov dobio je poziv Gruzije za duele sa Severnom Makedonijom i Gibraltarom, takođe u Ligi nacije.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Odavno je poznato da defanzivnom linijom mlade reprezentacije Srbije komanduje supertalentovani Stefan Leković, te se tako našao na spisku selektora Radovana Krivokapića. U periodu od 19. do 27. septembra našu nacionalnu omladinsku selekciju očekuju mini pripreme, kao i učešće na memorijalnom turniru "Stevan Vilotić Ćele". Takođe, Jegor Prucev je dobio poziv reprezentacije Rusije do 21 godine i imaće priliku da nastupa protiv Belorusije i Kazahstana.

Kalifa Kulibali
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poziv reprezentacije Malija stigao je za visokog centarfora Kalifu Kulibalija, ali kako bi se što brže adaptirao na sve taktičke zamisli našeg stručnog štaba ostaće da trenira u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track