NEVIĐENO! Ovo ima samo u Argentini! Pogledajte LUDU atmosferu GOSTUJUĆIH navijača Belgrana (VIDEO)
Foto: @brfootball/twitter printscreen

PROMOCIJA

NEVIĐENO! Ovo ima samo u Argentini! Pogledajte LUDU atmosferu GOSTUJUĆIH navijača Belgrana (VIDEO)

Fudbal -

Argentinski klub Belgrano pobedom nad ekipom Brauna rezultatom 3:2, obezbedio plasman u prvu ligu pred više od svojih 20.000 navijača na formalno gostujućem terenu.

Prethodno smo pisali o sjajnoj proslavi koju su priredili navijači ovog kluba i pre nego što je matematički obezbeđen ulazak u elitu, ali sada su otišli još dalje.

Pošto stadion Brauna ima kapacitet od svega 4.500 mesta, Belgrano je tražio od Fudbalskog saveza Argentine da se domaćinstvo premesti na stadion Sveti Nikola kapaciteta 23.000 mesta. Pošto je zahtev odobren, navijači gostujućeg tima pokupovali su skoro sve ulaznice.

Belgranu je bio neophodan samo bod iz ovog meča da teoretski obezbedi prvo mesto koje jedino direktno vodi u prvu ligu (od 27 timova), međutim oni su uspeli da dođu do sva tri, iako se u jednom trenutku činilo da neće biti tako.

Braun je vodio 2:1 sve do 74. minuta, kada je iskusni Pablo Vegeti realizovao penal za izjednačenje, a rezervista Hoakin Susvieles u 84. minutu potvrdio je ono što se i očekivalo - plasman Belgrana u elitnu ligu argentinskog fudbala nakon tri i po godine.

A onda je usledilo veliko slavlje, pesma, bakljada...

Pogledajte i sami.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track