ŠOK SA OSTRVA! BBC ME OTPUSTIO ZATO ŠTO SAM BELAC: Bivši defanzivac Liverpula podigao veliku prašinu u Engleskoj
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

ŠOK SA OSTRVA! BBC ME OTPUSTIO ZATO ŠTO SAM BELAC: Bivši defanzivac Liverpula podigao veliku prašinu u Engleskoj

Fudbal -

Bivši defanzivac Liverpula Mark Lorenson, proveo je tri decenije kao stručnjak za korporaciju na britanskom javnom servisu - BBC. Stalno se pojavljivao na "fudbal fokusu", pošto je 25 godina bio na tom programu. Ipak, on je u martu ostao bez posla, pošto su ga obavestili o premeni formata ovog kanala.

Žalio je zbog načina na koji je otišao kada je otkrio da je preko telefonskog poziva zamoljen da prisustvuje sastanku u Mančesteru. Međutim, on je smatrao da su ga emiteri omalovažavali i tražio je da se ta vest saopšti. - Nisam želeo da se vozim 50 milja do Mančestera da mi neko kaže uz šoljicu kafe da ne radim sledeće godine - bio je ogorčen Lorenson.

Mark Lorenson
foto: Profimedia

Lorenson je istakao još i da su ljudi sa koji su na BBC možda i najgori kada je u pitanju saopštavanje loših vesti. Samo su rekli da idu na put sledeće sezone i da smatraju da to nije posao za mene. - Samo bih voleo da su mi na početku mog ugovora prošle godine rekli da neću raditi naredne sezone. Belac sam i imam 65 godina - odogovorio je na pitanje o tome šta misli zašto ga je BBC otupustio i dodao:

- BBC se dosta promenio. Ranije je svako mogao da kaže šta je hteo i mislio, a danas je drugačije. Bojim se da bih upao u probleme ako bih rekao neke stvari. Osećaj kada radite za BBC je kao da igrate fudbal vezanih nogu. Razumljvio je da su nacionalna televizija, ali ne i da se toliko plaše da nekoga ne ugroze ili ne uznemire - zaključio je Lorenson.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track