Prvi bod za Srbiju bez golova u Škotskoj

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Prvi bod za Srbiju bez golova u Škotskoj

Fudbal -
Tim selektora Mihajlovića odoleo Škotima, ali ponovo ispoljio neefikasnost
1 / 4

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirtala je u Glazgovu sa Škotskom (0:0) i tako na startu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, osvojila prvi bod. Time su izabranici selektora Siniše Mihajlovića, koji je prvi put vodio Srbiju na zvaničnim utakmicama, ostvarili cilj i ostali neporaženi.

Ono što međutim treba da brine je neefikasnost. Na pet mečeva koliko je odigrala pod vođstvo selekrora Mihajlovića Srbija je postigla samo jedan gol i to Švedskoj posle prekida i odličnog skoka Nevena Subotića. Nije ni na meču u Glazgovu bilo mnogo šansi uglavnom su prilike nastajale posle solo akcija Kolarova, Tošića, Ninkovića ili pravovremenog utrčavanja Tadića pod kraj meča kada ga je Megregor sprečio da našem timu donese i preostala dva boda.

Problema je bilo i u defanzivi. Škoti su sve šanse stvarali posle utrčavanja iza odbrane, a u svemu je prednjačio Miler, koji na sreću nije u nekoliko odličnih situacija uspeo da nadmudri prilično sigurnog Stojkovića. Mnogo puta su fudbaleri Srbije grešili u dodavanjima između poslednje i vezne linije, ali na sreću, posle ataka Adama i Nejsmita promene rezultata nije bilo.

Srbija se u nastavku nadmetanja već u utorak od 20.30 časova na stadionu Karađorđe u Novom Sadu sastaje sa Velsom.

http://www.youtube.com/watch?v=jIdjeczwyBo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track