DRAGAN ĐURIĆ ZA KURIR: Sramota je što Partizan nije pomogao Radakoviću!
Foto: Marina Lopičić

BRUKA

DRAGAN ĐURIĆ ZA KURIR: Sramota je što Partizan nije pomogao Radakoviću!

Fudbal -

Smrt bivšeg golmana Partizana i reprezentacije Radovana Radakovića potresla je javnost i sve ljubitelje fudbala i sporta. Radakoviću je sasvim slučajno dijagnostikovana opaka bolest, a onda je krenula njegova dvogodišnja i grčevita borba za život, koja se, nažalost, završila tragično - preranim odlaskom.

Radovan Radaković
foto: MN Press

Radovan se lečio od posledica difuznog tumora želuca i u Turskoj, a troškovi su bili ogromni, pa je nekadašnji čuvar mreže imao i dug od 50.000 evra. Nažalost, FK Partizan, klub u kome je osvojio tri trofeja, nije pomogao svom bivšem golmanu, čak ni tako da organizuje neki humanitarni meč. Učinili su to njegovi bivši saigrači i prijatelji iz Partizana i Crvene zvezde, koji su odigravanjem utakmice sakupili određena sredstva.

- Mogu samo da kažem da je to velika sramota i greška fudbalskog kluba Partizan, odnosno njegovog rukovodstva. Radovan je bio veliki partizanovac, dobar golman koji je Partizanu doneo titule, a stajao je i na golu reprezentacije - kaže za Kurir nekadašnji predsednik kluba iz Humske Dragan Đurić i dodaje:

- Očigledno da ti ljudi koji sada vode klub misle samo na sebe. Neverovatno je da niko ne razmišlja da i njemu može da se dogodi tako strašna stvar kao što se dogodila Radakoviću. Jako mi je žao što on i njegova porodica nisu dobili pomoć. Dok sam bio predsednik kluba, izdvajao sam svoj novac kada bi se tako nešto desilo.

Dragan Đurić
foto: Zorana Jevtić

Na konstataciju da su legende Partizana ipak odigrale humanitarni meč i koliko-toliko pomogle, Đurić kaže:

- Poštujem to, ali znate li koliko ima bivših igrača Partizana, legendi? Pa da su svi izdvojili određeni deo, sigurno bi bilo nekog efekta.

Sahrana u petak na Novom bežanijskom groblju

Radovan Radaković je preminuo u 52. godini. Sahrana i prilika da se svi zainteresovani poslednji put oproste od nekadašnjeg golmana, a kasnije trenera, biće organizovana u petak, 30. septembra, na Novom bežanijskom groblju. Porodica se okuplja u 11.45, dok će opelo početi pola sata kasnije, a izlazak iz kapele i polazak ka grobnom mestu zakazani su za 12.45.

(Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track