EKSKLUZIVNO, TRI KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA FK CRVENA ZVEZDA: Svetozar Mijailović, Draško Marković i Branko Radujko spremni za trku
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić, FK Crvena Zvezda

ljutice bogdana

EKSKLUZIVNO, TRI KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA FK CRVENA ZVEZDA: Svetozar Mijailović, Draško Marković i Branko Radujko spremni za trku

Fudbal -

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda raspisao je izbore za predsednika, koji će biti održani 11. i 12. novembra.

Svetozar Mijailović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema saznanjima Kurira dosadašnji predsednik Svetozar Mijailović razmišlja o novoj kandidaturi, a određene strukture bliske klubu na tom mestu volele bi da vide Draška Markovića ili Branka Radujka.

Predsednik FK Crvena zvezda bira se na mandatni period od četiri godine, a na prošlim izborima Svetozar Mijailović bio je jedini kandidat. Ovaj iskusni sportski radnik još nije odlučio hoće li se upustiti u novi izbornu trku.

Draško Marković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Draško Marković je čovek blizak klubu, koji je uz Crvenu zvezdu više decenija. Član je Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda. Zaposlen je u kompaniji "Telekom" sponzoru kluba, na mestu izvršnog direktora za ljudske resurse.

Ime Branka Radujka takođe se pominje kao neko ko bi mogao da postane predsednik FK Crvena zvezda. Bio je ranije član Upravnog odbora kluba, dok je bio zaposlen u kompaniji "Telekom". Danas radi kao generalni direktor Uprave Carina, i dalje je privržen crveno-belim bojama, a prema nekim izvorima mogao bi da bude i kandidat za predsednika FS Srbije.

Branko Radujko
foto: Starsport

Da podsetimo, kandidat za predsednika FK Crvena zvezda može da bude svaki član kluba kojeg predloži Upravni odbor, ili najmanje 500 članova kluba. Kandidat za predsednika kluba mora biti član kluba najmanje godinu dana, mora biti ugledan član društva, poznat i poštovan u profesiji kojom se bavi. Ne sme biti osuđivan za krivična dela, i neophodno je da ima iskustva u rukovođenju, odnosno da je ugledan sportista ili sportski radnik.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track