Spasavao nas Stojković
Foto: REUTERS

Branio ko lud

Spasavao nas Stojković

Fudbal -
Iskusni golman u nekoliko navrata sjajnom odbranom sprečavao sigurne pogotke Škotske i ostao nesavladan u remiju (0:0) u prvom kolu kvalifikacija za SP 2014.

Dobro je.Najbolji potez Siniše Mihajlovića u kratkom selektorskom mandatu nije taktička zamisao u Glazgovu, već odluka da u nacionalni tim vrati Vladimira Stojkovića. Iskusni golman briljirao je juče na Hempden parku i bio najzaslužniji za osvojeni bod (0:0) na početku kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.Igra protiv Škota mogla bi da dobije pozitivnu ocenu, možda i visoku, pod uslovom da izdanje na prepunom Hempden parku bude početna faza daljeg rasta i sazrevanja ekipe. Nikako ne bi valjalo da „orlovi“ zadrže isti nivo, jer to onda znači da će se ponavljati tehničke greške na sredini terena, što je Škotima otvaralo mnogo prostora za kontre. Na sreću Srbije, Stojković je sve protivničke pokušaje jedan na jedan uspešno neutralisao.Efikasnost ostaje problem, ali su se za razliku od prethodnih utakmica stvarale solidne prilike za gol. Najbolju je propustio Dušan Tadić u 90. minutu, da bi koji sekund kasnije i Stojković skinuo čist zicer rivalima. Od Škota je dobijeno ono što se i očekivalo - borba, trka, mnogo duela i pretnja iz prekida. Nijednoj ekipi na njihovom terenu neće biti lako, što pokazuje i podatak da su ih poslednji put savladali Španci 3:2, 12. oktobra 2010. u kvalifikacijama za EP, a od njih su gubili Česi, Danci i druge ozbiljne evropske selekcije.

Ignjovski neumoran, Kolarov neprecizan
Ignjovski neumoran, Kolarov neprecizan

Nije dobro video zbog naočara
Nije dobro video zbog naočara

Levin: Bili smo bolji od SrbaMalo je preterao.Selektor fudbalske reprezentacije Škotske Kreg Levin razočaran je ishodom meča sa Srbijom jer je ubeđen da su njegovi igrači bili bliži pobedi. Više osećaja za realnost pokazao je kapiten Škota Geri Koldvel, koji je istakao da su bodovi mogli da pripadnu i jednom i drugom timu.- Razočaran sam što nismo pobedili, stvorili smo dovoljno prilika za trijumf, ali ih, na nesreću, nismo iskoristili - rekao je Levin posle utakmice u Glazgovu.Kapiten Škotske Geri Kaldvel ocenio je da je bilo tesno i da su obe ekipe mogle da dođu do pobede.- Utakmica je bila neizvesna, mogli smo da pobedimo, ali i lako da izgubimo. Ovo je tek početak kvalifikacija, dobro smo startovali i sada moramo da nastavimo da gradimo igru. Želeli smo pobedu, ali nam je u pojedinim trenucima falio završni pas. Sada moramo da se saberemo, pošto ima još mnogo do kraja - kazao je Koldvel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track