PARNI VALJAK SILAN NA KROVU: Partizan razbio Voždovac i spremno čeka novi duel sa Kelnom
Foto: Starsport

superliga srbije

PARNI VALJAK SILAN NA KROVU: Partizan razbio Voždovac i spremno čeka novi duel sa Kelnom

Fudbal -

Sve što je bilo bitno, viđeno je u prvom poluvremenu, koje je proteklo apsolutno u dominaciji gostiju, koji su na odmor otišli sa tri gola prednosti, a taj rezultat je ostao i do kraja: Voždovac - Partizan 0:4 (0:3).

Dvostruki strelac je bio Rikardo Gomeš, a pogodio je i Menig. Izraelski reprezentativac Natho je zabeležio dve asistencije, a Dijabete jednu, nakon sjajnog centaršuta kod vodećeg gola.

U drugom poluvremenu vicešampion Srbije je smanjio gas i rutinski priveo utakmicu kraju, mada je imao nekoliko dobrih prilika, a u samom finišu susreta mladi Terzić je efektnim golom postavio konačan rezultat.

Posle sat vremena igre, trener Petrić je izvršio četvortostruku izmenu, a na zasluženi odmor su otišli Rikardo Gomeš, Menig, Natho i Dijabate, kako bi bili što odmorniji za novi duel sa nemačkim Kelnom, u četvrtak na stadionu u Huimskoj ulici, u četvrtom kolu Lige konferencija.

Partizan je zabeležio osmu pobedu u 12 utakmica i sa 27 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli. Voždovac je šesti sa 23 poena.

U narednom kolu, Partizan će dočekati Čukarički, dok će Voždovac gostovati TSC-u.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na stadionu Voždovca.

90. minut - GOL - 0:4 - Terzić! Majstorija mladog fudbalera Partizana, koji je efektnim golom stavio tačku na fantastično izdanje crno-belih! Asistent je bio talentovani Baždar.

71. minut - Odličan prodor po levoj strani kapitena Partizana Uroševića, uputio je oštru loptu pred gol Voždovca, natračao je Andrija Pavlović, ali iz blizije je šutirao pored gola.

60. minut - Četvorostruka izmena u Partizanu: Natho, Menig, Dijabate i Rikardo su ustupili mesta Baždaru, Pavloviću, Joviću i Terziću.

52. minut - Odličan prodor Meniga, sjajno je uposlio Rikarda, koji šutira iz prve, ali lopta odlazi pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "stadionu na krovu"

Prvo poluvreme:

43. minut - Kolosalna prilika za Voždovac posle katastrofalne greške Vujačića, ali golman Popović fantastično brani udarac Burmaza u situaciji "jedan na jedan"

40. minut - Još jedna prilika za Dijabatea, ali je bio za malo neprecizan posle silovitog prodora sa desne strane.

34. minut - Nova šansa za Partizan. Sad je udarac Meniga odbranio Krunić.

28. minut - GOL 0:3 - Menig! Maestralan potez Natha, odlično dodavanje do Meniga, koji rutinski pogođa za veliku prednost crno-belih posle nepunih pola sata igre!

23. minut - GOL - 0:2 - Rikardo Gomeš! Crno-beli su udvostručili prednost, a ponovo je strelac Rikardo Gomeš, kome očigledno prija teren sa veštačkom travom "na krovu". Asistent je bio veoma zapaženi Natho. Bio je ovo deseti prvenstveni gol rikarda Gomeša, koji se na čelu liste strelaca izjednačio sa Milanom Bojovićem.

22. minut - Odličnu priliku je imao izraelski reprezentativac Natho, ali je bio za malo neprecizan. Voždovčani su imali sreće.

16. minut - Domaćin je prvi put ozbiljno zapretio. Topovski udarac Neškovića, ali golman crno-belih Popović dobro reaguje.

Partizan
foto: Starsport

15. minut - Bomba Andradea, ali je golman Voždovca Krunić siguran.

14. minut - Tečna akcoija crno-belih, Natho je hteo da uposli Dijabatea, ali Rikardo Gomeš je brzopleto reagovao i upropastio ovu akciju.

9. minut - GOL - 0:1 - Rikardo Gomeš! Odličan napad gostiju, Dijabate se po desnoj strani majstorijom oslobodio novajlije u Voždovcu, levog beka Nikića, potom sjajno centrirao, a Rikardo Gomeš prakrično ramenom zatresao mrežu.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu Voždovca

Partizan je osvojio Keln, evropsko proleće se nazire u Ligi konferencija, ali crno-beli znaju da ih u 14. kolu Mozzart bet Superlige na krovu Tržnog centra čeka poletna i veoma nezgodna ekipa Voždovca, s kojom doduše imaju odličnu tradiciju.

Crno-belima su neophodna sva tri boda da bi ostali u trci za prvo mesto u domaćem šampionatu.

Voždovac - Partizan 0:4

Stadion: Voždovca. Kapacitet: 5.175. mesta. Sudija: Dejan Trifković. Strelci: 0:1 Rikardo Gomeš (9), 0:2 Rikardo Gomeš (23), 0:3 Menig (28), 0:4 Terzić (90).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Krunić - Nikić, Damjanović, Milović, Hajdin - Ajdinović, Ivezić - Vujanović, Purtić, Nešković - Burmaz. Trener: Puača.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Belić, Andrade - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

Trener crno-belih Gordan Petrić zna da će i veštačka trava biti jedan od "rivala" na terenu.

"Siguran sam da su igrači čvrsto na zemlji i da znaju šta ih čeka danas na "krovu". Specifična utakmica, jer je veštačka podloga na koju nismo navikli koliko naš rival. Očekujem da momci budu u istom ritmu kao na poslednje dve utakmice. Rekao sam da je zamajac Vojvodina, nastavili smo to protiv Kelna i nadam se da će igrači imati dovoljno goriva da izdrže sve do 13. novembra. Voždovac uvek ima talentovanu ekipu, igrače koji mogu da iznenade, ali sve se vrti oko nas. Ako budemo odigrali onako kako možemo, mislim da ne bi trebalo da bude problema", izjavo je Petrić.

Partizan je pobedio Voždovac u šest poslednjih mečeva, na kropvu su poslednja dva duela završena sa istovetnih 3:0, a Rikardo Gomeš je postigao pet golova na tri meča.

"Radujemo se ovakvim utakmicama poput meča s crno-belima, jer možemo da vidimo na kom smo trenutno nivou kao ekipa i u odnosu na ono gde želimo da budemo. Ne menjamo naše takmičarske ambicije i model igre bez obzira na protivnika, tako će biti i sad. Očekuje nas težak posao, da u jednom takvom odnosu snaga dođemo do zadovoljavajućeg rezultata. Miloš Pantović je kažnjen i nema pravo nastupa, još nekoliko igrača je pod znakom pitanja za ovaj meč, ali ne brine nas takva situacija. Ozbiljan smo klub, naša igra ne zavisi od izostanka jednog ili više pojedinaca. Verujem u sve igrače, svi imaju isti tretman i siguran sam da ko god dobije priliku da igra u nedelju da će je iskoristiti na najbolji mogući način", najavio je trener "zmajeva" Nikola Puača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track