ZAR SRPSKI FUDBAL MORA OVO DA TRPI?! Najbolje sudije masovno PADAJU NA TESTOVIMA, pa u elitu vraćaju arbitra kojeg su SKLONILI
Foto: Starsport

BIZARAN PROBLEM

ZAR SRPSKI FUDBAL MORA OVO DA TRPI?! Najbolje sudije masovno PADAJU NA TESTOVIMA, pa u elitu vraćaju arbitra kojeg su SKLONILI

Fudbal -

Prvenstvo Srbije u fudbalu naišlo je na neobičan problem kakav se ne viđa često.

Na poslednjem testu fizičke spremnosti koji su najbolje srpske sudije radile u Staroj Pazovi, palo je čak šest arbitara, odnosno gotovo trećina sa liste.

U pitanju su Beograđani Miodrag Stefanović, Jovan Šegrt i Momčilo Marković, Lovćenac Danilo Nikolić i Novosađanin Nikola Radaković.

Oni su pali na testu fizičke provere u okviru takozvanog "stop seminara", 28. septembra i neće moći da sude sve do narednog testa, odnosno do 12. oktobra.

Loša fizička spremnost pravi ozbiljan problem u Mozzart bet Super ligi Srbije, pošto je za jednu od osam utakmica 14. kola pozvan sudija iz nižeg ranga.

Na susretu Kolubare i Mladosti GAT pravdu je delio Milan Ilić, sudija koji je leta 2021. godine sklonjen sa liste superligaških sudija nakon niza utakmica koje su podigle puno prašine, a posebno su strasti uzburkane njegovim odlukama na meču Javor - Novi Pazar (1:0).

Povratnik, Milan Ilić
Povratnik, Milan Ilićfoto: Starsport

Zbog ozbiljnosti situacije, Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Dejanom Filipovićem, zakazala je vanredno testiranje dve nedelje nakon debakla šestorice sudija, umesto uobičajenih mesec dana.

Da Srbiji fali ozbiljnih sudija, bez pogleda na teren i njihovo suđenje, moglo je da se pretpostavi i u februaru ove godine, kada je sedam sudija palo na testovima, ali ne fizičke spreme, već znanja.

U pitanju su pomoćne sudije, Nišlije Oliver Petrović i Nikola Antić, Beograđani Nenad Radoičić i Ivan Krstić, Novosađanin Petar Radić, Vrbašanin Nikola Ijavec i Subotičanin Matija Olajoš Nađ.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track