LJUBINKO KAO BABA VANGA, POGODIO SVE RIVALE! Drulović: Nisam vidovit, majke mi! Sve je bila intuicija i logika! Piksi se šali!
Foto: Beta/Marko Metlas, Beta/FSS

javilo mu se

LJUBINKO KAO BABA VANGA, POGODIO SVE RIVALE! Drulović: Nisam vidovit, majke mi! Sve je bila intuicija i logika! Piksi se šali!

Fudbal -

Nisam vidovit, majke mi! Sve je bila intuicija i logika! Piksi se šali!

Ljubinko Drulović, pomoćnik selektora srpske fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića, pogodio je sve reprezentacije sa kojima će Srbija igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ali, baš sve. Od Mađarske, preko Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

Ljubinko Drulović
foto: Starsport

Selektor Dragan Stojković čuo je kako je prognozirao Ljubinko Drulović i odmah mu je dao nadimak - Baba Vanga. Po poznatoj bugarskoj proročici. Kurir je nazvao Ljubinka Drulovića i proverio ima li nekadašnji fudbaler Rada, Portoa, Benfike i Partizana stvarno određene proročke moći.

- To je bila više intuicija i šala. Bio sam na jednoj televiziji, gostovao sam u studiju sa Rankom Stojićem. Nas dvojica smo tipovali našu grupu. Kada je ostalo u žrebu, da li ćemo dobiti Belgiju ili Mađarsku, poželeo sam Mađare. Desilo se. I onda je krenulo, redom. Išli su Crna Gora, Bugarska, pa nadalje... Sve ekipe sam pogodio koje su nam posle došle - pričao je za Kurir Ljubinko Drulović i nastavio:

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

- Igramo sa komšijama! Sve rivali su nam iz susedstva, sem Litvanije. Ranko me je pitao - šta ti je, sve pogađaš?! Rekoh ne znam, sve mi dolazi... Smejali smo se. Bila je to čista intuicija i neka logika sa moje strane, nema tu bilo kakvih natprirodnih ili vidovnjačkih moći. Ha, ha, ha...

Nismo mogli, a da Ljubinka ne upitamo šta misli o tome što ga je selektor Dragan Stojković nazvao Baba Vangom.

- Čuo sam. Ha, ha, ha... Piksi se šali, on to voli. Bio sam raspoložen. Ljudi, ne vidim ja ništa posebno... Da se razumemo. Ha, ha, ha... Tako ja ponešto pogodim, nisam vidovit, sigurno. Šalu na stranu, hvala Bogu na ovakvoj grupi. Biće zanimljivo, komšijski. Svi će biti motivisani protiv nas.

Baba Vanga
foto: Youtube printscreen

Selektor Dragan Stojković poželeo je da se Ljubinko Druloviću nešto slično "javi" i za Katar.

- Dobro... (smeh) Šalimo se mi tako između sebe. Prvi cilj je da prođemo grupu. A ako to uradimo, onda možemo mnogo. Stvarno daleko da doguramo. Zahtevna nam je grupa. Brazil je veliki favorit, Švajcarci su ozbiljan protivnik, nije ni Kamerun za potcenjivanje. Ali, sve zavisi od nas. Mi smo ti koji treba da se pitaju - istakao je Drulović, a onda dao svoje viđenje naše grupe na mundijalu u Kataru:

- Brazil će sa više ili manje teškoća proći, imaju vrhunski tim i kvalitetne igrače. Dobro je što sa njima igramo prvu utakmicu. Mislim da imamo sportske dugove sa Švajcarskom i sportski treba da im se odužimo i vratimo, odnosno da prođemo dalje. Tu treba oprez, oni su bili ispred Španije u svojoj grupi. Tu je Kamerun, ne treba ih otpisivati. Bilo bi dobro da Kamerun i Švajcarska u prvoj utakmici odigraju nerešeno. To bi nam baš leglo.

Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Osvrnuo se Ljubinko Drulović na specifičnost Mundijala u Kataru koji počinje 20. novembra i traje do 18. decembra.

- Čeka nas oziljno Svetsko prvenstvo. Igrači će biti maksimalno fizički spremni. Prvi put u Kataru sve ekipe će biti smeštene u gotovo istom gradu, stadioni su u razmaku od 20 kilometara. Biće to jedno specifično prvenstvo. Kao nikada do sada. Svaka utakmica biće na maksimumu. Po meni, ovo SP će biti jedno od najboljih, baš zato što se igra u ovom terminu, što su igrači spremni i dolaze iz prvenstava - jasan je Drulović.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track