MITAR ŠOKIRAO SVET IZJAVOM KOGA ŽELI U FINALU MUNDIJALA: Voleo bih da moja Srbija igra protiv... Pa, to bi bilo finale iz SNOVA!
Foto: AP/Javad Parsa

ZANIMLJIVO

MITAR ŠOKIRAO SVET IZJAVOM KOGA ŽELI U FINALU MUNDIJALA: Voleo bih da moja Srbija igra protiv... Pa, to bi bilo finale iz SNOVA!

Fudbal -

Aleksandar Mitrović dao je veliki intervju u državi odakle je krenuo put svetsko fudbalskog vrha.

Reč je o Belgiji, odakle iz Anderlehta Mitar krenuo da ostavaraju svoj fudbalski san.

Nije moglo bez priče o tamošnjem velikom derbiju između Anderlehta i Klub Briža. Mitar je dva puta morao ranije na tuširanje zbog crvenih kartona. Nestašluk - reč koja danas ne ide uz Mitrovića.

- Posebno taj drugi crveni u plej-ofu je bio katastrofa, zar ne? Bio sam isključen pre kraja prvog poluvremena i retko sam se osećao tako loše. Mislio sam da će nas moje isključenje koštati titule, ali pet minuta pre kraja smo pobedili zahvaljujući autogolu Menijea. To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle toga smo pobedili u svakom meču i osvojili titulu protiv Lokerena. Jednog dana bih čak voleo da ponovo zaigram za Anderleht - rekao je Mitar za Nieuwsbladje.

Usledilo je nastavak o ovoj državi uz zanimljivu konstataciju:

- Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli!

Pričao je Aleksandar u svom putu u reprezentaciji Srbije:

„Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je sprečio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track