SLAVNI FUDBALER NIJE OTIŠAO NA OČEVU SAHRANU: Sve gledao UŽIVO preko mobilnog telefona, razlog za ovakav potez šokirao mnoge VIDEO
Foto: Profimedia

Bizarno

SLAVNI FUDBALER NIJE OTIŠAO NA OČEVU SAHRANU: Sve gledao UŽIVO preko mobilnog telefona, razlog za ovakav potez šokirao mnoge VIDEO

Fudbal -

Arturo Vidal, slavni čileanski fudbaler i svojevremeno jedan od najboljih veznih fudbalera na svetu, šokirao je svet odlukom da ne dođe na sahranu vlastitom ocu.

Vidal je umesto toga odlučio da se posveti treningu sa svojimm Flamengom uoči finala Kupa Brazila protiv Korintijansa.

Iako ovakav izbor ljudi u klubu i navijači veoma cene, ostali osuđuju stav Vidala. Let od Rio De Žaneira do Santjaga, gde je održana sahrana traje četiri sata, pa mnogi smatraju da je mogao da uskladi obaveze.

Erasmo Vidal je preminuo pre nekoliko dana, a jedino bivši as Juventusa, Intera, Bajerna i Barselone od cele familije nije bio fizički prisutan. Ipak, Vidal je pratio sahranu i to preko mobilnog telefona. Zahvaljujući prenosu uživo svoje sestre Ambar, fudbaler se uključio tokom mise. Kada je video očev kovčeg Vidal se slomio i počeo da plače.

Odnos čileanskog fudbalera i njegovoca oca obeležen je usponima i padovima. Vidal stariji je napustio svoju porodicu kada je Arturo bio praktično dete.

Bila je to situacija koja je zauvek promenila život porodice, a majka Žaklin je bila prisiljena da preuzme sve na sebe. U tom trenutku mali dečak koji je imao bezgraničnu strast prema fudbalu zakleo se da će postati profesionalni fudbaler.

"Kad sam imao 13 ili 14 godina, tada sam rekao sebi: 'Moram da postanem fudbaler, šta god da se desi.' Bio je to jedan dan kada je moja majka došla kući potpuno iscrpljena. A ja sam pomislio, 'Ovo se ne može ponoviti.' I odlučio sam da uložim tri, četiri, deset puta više napora nego bilo ko drugi na svakom treningu kako bih postao profesionalac", kazao je član Flamenga pre nekoliko godina u intervjuu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track