PRIVATNI MUZEJ BANETA IVANOVIĆA: Fudbaler u Sremskoj Mitrovici ima kolekciju kojom može da se pohvali malo koji sportista (VIDEO)
Foto: Twitter/Serbian Football

PRIVATNA KOLEKCIJA

PRIVATNI MUZEJ BANETA IVANOVIĆA: Fudbaler u Sremskoj Mitrovici ima kolekciju kojom može da se pohvali malo koji sportista (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni srpski fudbaler Branislav Ivanović u rodnoj Sremskoj Mitrovici otvorio je privatni muzej, a svakom ljubitelju fudbala, kada uđe u njega, zastane dah.

Čovek koji je od lokalnog kluba Srem, preko OFK Beograda, stigao do osvajanja Lige šampiona sa Čelsijem, zaista može da se pohvali karijerom kakvu je imalo malo ko od naših igrača. Zato i ne čudi što je kolekcija u njegovom muzeju neverovatna. To je otkrila poznata srpska manekenka poreklom iz Sremske Mitrovice Sanja Stojanović, koju je Bane pustio u objekat, a njen video je ubrzo postao viralan.

Možda najimpresivnije izgledaju pehari i ostali trofeji koje je osvojio, ima ih toliko da vam se čini kao da ulazite u trofejnu sobu nekog velikog evropskog kluba. Ukupno je sakupio 16 internacionalnih, a najplodniji deo karijere je onaj dok je nosio plavi dres Čelsija. Sa klubom iz Londona pokorio je Evropu 2012, i to je njegovo najznačajnije dostignuće, godinu dana kasnije podigao je pehar osvajača Lige Evrope, a čak tri puta je slavio naslov prvaka Premijer lige i pet puta raznih kupova na Ostrvu. Iza sebe ima i gomilu individualnih priznanja. Proglašen je najboljim igračem finala Lige Evrope, dva puta fudbalerom godine u Srbiji, a ulazio je u idealne postave raznih takmičenja. Kapitenske trake i priznanja jedan su deo postavke u muzeju.

1 / 5 Foto: Twitter/Serbian Football

Saigrači i rivali su mu bila neka od najslavnijih imena iz sveta fudbala, zato i ne čudi što u muzeju ima na stotine dresova koje je skupljao tokom svih ovih godina. Verovatno ne postoji zvezda čiji dres ne može da se vidi u Sremskoj Mitrovici.

Posebno mesto zauzima velika drvena ikona, kao i dres Srbije koji je nosio dok je bio kapiten reprezentacije. Ivanović je karijeru završio tokom leta prošle godine. Poslednji klub u karijeri bio mu je engleski Vest Bromvič Albion.

Branislav Ivanović
foto: Profimedia

Branislav Ivanović

Rođen: 27. februar 1984.

Grad: Sremska Mitrovica

Klubovi: Srem, OFK Beograd, Lokomotiva, Čelsi, Zenit, VBA

Trofeji: Liga šampiona, Liga Evrope (dva puta), Premijer liga (tri puta), FA kup (tri puta), Liga kup, ruska liga, ruski kup

Individualna priznanja: Igrač godine u Srbije (dva puta), najbolji fudbaler finala Lige Evrope, idealni tim Premijer lige

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track