POBEDA JE IMPERATIV ZA ČARAPANE: Napredak dočekuje Radnik iz Surdulice
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

POBEDA JE IMPERATIV ZA ČARAPANE: Napredak dočekuje Radnik iz Surdulice

Fudbal -

Napredak je u sredu pobedio Inđiju u Fudbalskom kupu Srbije i prošao u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u zemlji. U subotu pod Bagdalu stiže Radnik iz Surdulice, fenjeraš u Super ligi.

O očekivanjima pred ovaj duel bilo je reči na konferenciji za štampu.

-Znamo da se u Kupu često dešavaju iznenađenja. Partizan je nedavno ispao od prvoligaša, “okliznulo” se i prošle godine nekoliko superligaša. Pretpostavljao sam da i naša utakmica krije mnogo opasnosti. Uspeli smo, uz dozu sreće i kvalitet golmana Savića, da na startu ne primimo gol, jer Inđija je bolje ušla u meč od nas. U nastavku smo uspeli da se stabilizujemo i sa dva gola rešimo utakmicu i što je najbitnije, da prođemo dalje. Vrlo brzo, čeka nas duel sa Radnikom.

Pozicija na tabeli Surduličana je takva, da mnogi kažu – dolazi nam “fenjeraš”, ali ako neko zna kvalitete te ekipe, to sam upravo ja. I siguran sam da raspolažu sa ozbiljnim igračkim potencijalom. Neki igrači su, ne znam iz kog razloga, u nekoj krizi, apatiji, ali na poslednjih nekoliko utakmica očigledno su u uzlaznoj putanji. Protiv TSC – a i Novog Pazara su odigrali mnogo bolje, nego u nekom prethodnom periodu i siguran sam da će nam pružiti žestok otpor. Zato moramo da budemo na najvišem mogućem nivou, kako bi pobedili, izjavio je šef stručnog štaba Dušan Đorđević, koji je u Kruševac stigao posle odlične epizode u Surdulici.

Kadrovska situacija u Napretku nije najpovoljnija, ali se mora i može i bez onih koji ne mogu da igraju. Mršić će biti odsutan do prolećne sezone, van tima je i dalje Stefan Jovanović, a i Đeković je povređen, ali u fazi oporavka. Pred “sedmu silu” se pojavio kruševački Slovenac Klemen Bolha u čarapanskim crveno - belim bojama.

-Nije bilo lako u Inđiji, mogli smo na početku i da primimo gol, ali nešto nas je nagradilo za dosadašnji rad i prošli smo dalje u Kupu. Sada nam sledi nova utakmica. Zna se da imamo povređenih, ali nije ekipa 11 igrača, ima nas više od 20, svi treniramo i spremni smo da izađemo na teren onako, kako treba. Moramo pobediti, obećao je Bolha.

Ž. M./ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track