ZVEZDA UZ NEVIĐENU SREĆU IZ PENALA DO POBEDE: Crveno-beli se dobro namučili za tri boda u Kragujevcu!
Foto: Starsport

superliga

ZVEZDA UZ NEVIĐENU SREĆU IZ PENALA DO POBEDE: Crveno-beli se dobro namučili za tri boda u Kragujevcu!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca u meču 15. kola Super lige, rezultatom 1:0.

Odlučujući trenutak dogodio se u 75. minutu, kada je Katai uz mnogo sreće postigao gol iz penala. Prethodno je napravljen faul nad Aleksandrom Pešićem u šesnaestercu domaćih.

Prilikom šuta sa bele tačke, golman Raičević je zakačio loptu, bio veoma blizu da odbrani, ali ona se odbila od zemlju i nakon toga dobila povratnu putanju ka golu.

Zvezda je postigla gol i u 31. minutu, Ivanić je bio strelac, ali je pre toga Ben bio u ofsajdu, tako da je gol opravdano poništen.

Dominirali su crveno-beli skoro ceo meč, konstantno napadali gol domaćih, ali nisu uspevali da dođu do vođstva.

Pogodio je Kanga stativu u 38. minutu, a okvir gola isprečio se i prilikom šuta Kataija u 64. minutu iz slobodnog udarca. Tom prilikom zatresla se prečka.

Najbolju šansu Radnički je imao u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena, kada je Maksimović iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Na kraju su crveno-beli uspeli da sačuvaju minimalnu prednost, te idu nazad u Beograd sa tri boda.

Meč je obeležio i veliki broj žutih kartona - 11, od čega čak sedam za Zvezdu.

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:1

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE.

90+5. minut - Poništen gol crveno-belima nakon evidentnog ofsajda.

94. minut - Korner za Zvezdu. Šutirao je Mijailović iskosa sa leve strane, pored gola.

90+1. minut - Velika šansa za Radnički! Prošao je po desnoj strani Čolović, centrirao, Maksimović stigao loptu, šutirao, ali je prebacio gol Borjana. Mnogo sreće za Zvezdu u ovoj situaciji.

Igraće se pet minuta nadoknade.

87. minut - Slobodan udarac za domaći tim u opasnoj zoni. Neoprezan je bio Gobeljić. Pankov u međuvremenu ulazi umesto Ivanića, čuva prednost Milojević. Bez opasnosti nakon slobodnog udarca po gostujući tim. Žuti karton dobio je Marko Gobeljić, a pre njega i Srđan Mijailović. Gruba igra u drugom poluvremenu.

84. minut - Još jedna dvostruka izmena u Radničkom. Umesto Vidovića i Evandra ulaze Dragoljub Srnić i Maksimović.

82. minut - I Ivanić dobija žuti karton.

81. minut - Žuti karton za Milunovića. Udario je rukom protivničkog igrača. Dosuđen je slobodan udarac, iz kojeg nije bilo veće opasnosti za Zvezdu.

80. minut - Šansa za Radnički. Šutirao je Pecelj nakon centaršuta Čolovića, lopta odlazi van okvira gola.

75. minut - GOOL - 0:1! Katai uz mnogo sreće postiže gol iz penala. Bio je blizu golman domaćih Raičević da odbrani, ali lopta se odbila od zemlju i dobila čudnu putanju, te tako završila u mreži domaćih.

73. minut - Penal za Zvezdu! Srušio je Cvetinović Pešića na rubu peterca, i to je bilo dovoljno za arbitra meča da pokaže na belu tačku. Žuti karton za Cvetinovića.

69. minut - Nova izmena u Zvezdi. Umesto Srnića ulazi Mustafa.

67. minut - Dvostruka izmena u Čukaričkom. Umesto Vidosavljevića ulazi Miličić, a Tomića menja Stoisavljević. Prethodno je žuti karton dobio Damnjak Krajišnik nakon povlačenja za dres Krstičića.

65. minut - Prilika za Gobeljića, samo korner za Zvezdu. Nakon kornera, bez veće opasnosti po gol domaćina. Sve veći pritisak crveno-belih.

64. minut - Prečka! Šutirao je Aleksandar Katai iz slobodnjaka sa nekih 25 metara. Lopta je odsela na prečki.

62. minut - Žuti karton za Vidovića nakon starta na Srniću.

58. minut - Trostruka izmena u Zvezdi! U igru su ušli Katai, Bukari i Krstičić, na klupu se sele Ben, Mitrović i Kanga!

55. minut - Crveno-beli opsedaju gol Kragujevčana, ali nikako ne uspevaju da dođu do ozbiljne šanse!

50. minut - Šansa za Crvenu zvezdu! Ivanić je pokušao udarcem sa distance da iznenadi protivničkog golmana, međutim, lopta je završila pored satative.

Počelo je drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Radnički - Crvena zvezda 0:0 Tvrda utakmica sa mnogo prekršaja i malo prilika. Zvezda je bila bliža golu, Ivaniću je zbog malog ofsajda asistenta Bena poništen gol u 31. minutu meča, a desetak minuta kasnije Kanga je pogodio okvir gola.

45+ minut - Ben je izveo slobodan udarac, uputio je solidan centaršut, ali Raičević je ispucao loptu i otklonio opasnost ispred svog gola.

44. minut - Šansa za Zvezdu! Ivanić je šutirao sa nekih 17 metara udaljenosti ka golu Radničkog, ali lopta je išla pravo u Raičevića.

42. minut - Period igre u kome Zvezda ima potpunu dominaciju. Ozbiljno pritiskaju odbranu Kragujevčana crveno-beli.

38. minut - STATIVA! Kakva prilika za Zvezdu! Uzbuljiva završnica prvog poluvremena na Čika Dači. Kanga je sjajno izveo slobodan udarac, golman Raičević nije imao šanse, ali na njegovu sreću lopta je pogodila stativu!

30. minut - VAR - ZVEZDI PONIŠTEN GOL! Ivanović je zatresao mrežu Radničkog, ali gol je poništen nakon odluke VAR. Mirko Ivanić postigao je gol nakon asistencije El Fardu Bena, međutim, VAR se ubrzo oglasio. Ispostavilo se da je Ben bio pola koraka u nedozvoljenoj poziciji pre nego što je poslao centaršut ka Ivaniću.

ofsajd
foto: Printscreen

29. minut - Novi karton za Zvezdu. Stefan Mitrović je zaustavio kontru domaćina i zaradio žuti karton. Mnogo prekršaja smo videli u prvom poluvremenu.

23. minut - Žuti karton za Strahinju Erakovića! Jeftino je reprezentativac Srbije zaradio opomenu na ovom meču. Dva puta je bespotrebno faulirao Brazilca Evandra.

21. minut - Tvrdo na Čika Dači! Mnogo prekida, bez šansi i golova u prvih 20 minuta utakmice!

Radniči - Zvezda
foto: @starsport

15. minut - Uspavanka na Čika Dači. Ekipe još uvek nisu uputile šut ka golu rivala!

9. minut - Pankov je dobio žuti karton a da nije ni kročio na teren.. Burno je reagovala klupa Zvezde nakon jednog prekršaja fudbalera Radničkog, Pankov je zbog prigovora zaradio prvi žuti karton na meču.

7. minut - Prvi korner na meču imaće domaći tim. Evandro je ušao u šesnaesterac, pokušao da uputi udarac, ali njegov šut je izblokiran.

Radniči - Zvezda
foto: @starsport

3. minut - Skočili su sa klupe Zvezde nakon oštrog starta Evandra nad Erakovićem. Nije imaoi nameru Brazilac, ali mora da se ukaže pomoć Zvezdinom štoperu.

Utakmica je počela!

POZNATI SASTAVI TIMOVA - Milojević iznenadio izborom! Na klupi ostali Katai, Bukari, Dragojević i Rodić!

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Eraković, Rodić – Mijailović, Kanga – Ben, Ivanić, Mitrović – Pešić.

Crvena zvezda
foto: Printscreen

RADNIČKI: Raičević - Ivanović, Vlajković, Cvetinović, Pecelj, Krajišnik, Vidović, Tomić, Da Silva, Čolović, Vidosavljević.

Radnički
foto: Printscreen

Nakon bolnog poraza u Ligi Evrope od Ferencvaroša u Budimpešti, crveno-beli će protiv Radničkog pokušati da se vrate na pobednički kolosek.

Zvezda je lider na tabeli sa 32 osvojena boda i apsolutni je favorit na ovom meču.

Kragujevčani su trenutno zauzimaju devetu poziciju sa 18 osvojenih bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track