ŠPANSKOM FUDBALU PRETI KOLAPS! Klubovi najavili BOJKOT! Ugroženo igranje utakmica jedne od NAJJAČIH LIGA NA SVETU!
Foto: Profimedia

ŠTRAJK

ŠPANSKOM FUDBALU PRETI KOLAPS! Klubovi najavili BOJKOT! Ugroženo igranje utakmica jedne od NAJJAČIH LIGA NA SVETU!

Fudbal -

Španska La Liga i La Liga 2 ozbiljno su uzdrmane pošto određeni klubovi najavljuju štrajk zbog ponovnog pokretanja ideje o evropskoj Superligi.

Vodeći mediji u Španiji su doneli informacije o tenzijama u elitnom takmičenju i o potencijalnom odlaganju utakmica.

Za vikend su planirani mečevi 11. kola La Lige, ali pitanje je da li će sve biti odigrani. O tome je govorio i prvi čovek takmičenja, Havijer Tebas, a razlog za potencijalni štrajk je takmičenje koje je 2021. godine "ugašeno" nekoliko dana nakon što je zvanično osnovano.

Čelnici pojedinih španskih klubova i funkcioneri takmičenja žele ponovno pokretanje projekta, a podsetimo, među 12 klubova koji su osnovali takmičenje bili su Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid.

Španska Vlada je nedavno usvojila Zakon o sportu, a jedan član donosi mogućnost klubovima da igraju u Superligi Evrope i domaćem prvenstvu istovremeno.

To je zasmetalo čelnicima klubova koji su u kontaktu sa Tebasom, a u Španiji se uveliko piše o mogućem štrajku ukoliko ne bude najavljena izmena zakona.

Podsetimo, pored pomenutih španskih velikana, osnivanju Superlige u aptilu 2021. godine doprineli su Inter, Milan i Juventus iz Italije, kao i engleski klubovi Arsenal, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi i Totenhem.

Posle samo nekoliko dana od osnivanja, zbog neverovatnog pritiska navijača, medija i javnosti uopšte, čelnici ovih klubova su odlučili da privremeno stopiraju projekat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track