ČELSI U OSMINI FINALA POSLE POBEDE U SALCBURGU! Evrogol Haverca, Kopenhagen slab za Sevilju (VIDEO)
Foto: Profimedia

liga šampiona

ČELSI U OSMINI FINALA POSLE POBEDE U SALCBURGU! Evrogol Haverca, Kopenhagen slab za Sevilju (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija obezbedili su plasman u osminu finala Lige šampiona, posle pobede u gostima nad Salcburgom 2:1 (1:0) u petom kolu elitnog takmičenja.

Tim iz Londona zadržao je prvo mesto na tabeli Grupe "E" sa 10 bodova i u poslednjem kolu odmeriće snage sa zagrebačkim Dinamom na Stamford bridžu.

Salcburg je trenutno drugi sa šest bodova, dok su Milano i hrvatski klub na začelju sa četiri boda, a njihov okršaj na programu je u večeras u kasnijem terminu.

Prvo poluvreme proteklo je u totalnoj dominaciji "plavaca", koji su uprkos znatno većoj terenskoj incijativi (70 odsto) samo jednom zatresli mrežu rivala. Bilo je to u 23. minutu kada je gostujuće navijače obradovao Kovačić.

Prednost Čelsija u prvom delu igre mogla je da bude i ubedljivija, da nije bilo sjajnih odbrana Kena, koji se naročito istakao kod pokušaja Obamejanga. Gabonac je u tri navrata ozbiljno ugrozio gol Salcburga, ali je Ken svaki put bio na pravom mestu.

Napadač Čelsija je najbolju proliku imao u 30. minutu kada se našao "oči u oči" Švajcarcem, međutim nedostajalo je koncentracije u završnici.

Salcburg
foto: Profimedia

U jeku napada gostiju, Salcburg je takođe imao nekoliko prilika u prvom poluvremenu. Kjergard je propustio lepu šansu kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola. Sučić je bio za malo neprecizan na startu utakmice, dok je Okafor u dva navrata bacio Kepu na muke.

Međutim, ono što nisu uspeli u prvih 45 minuta, Salcburg je ispravio početkom drugog poluvremena kada je Adamu posle asistencije Vobera poravnao rezultat - 1:1.

Od tog trenutka, austrijski tim je podigao nivo igre u napadu, više se nisu oslanjali na kontra-napade, već su dobro parirali Čelsiju na sredini terena. Međutim, ofanzivna taktika, ostavila je rupe u odbrani, što su "plavci" još jednom uspeli da iskoriste i to u 64. minutu prelepim golom Haverca.

Nemački reprezentativac primio je loptu na ivici kaznenog prostora i "hirurški" preciznim udarcem poslao istu pod prečku Salcburga, a ovaj put je Ken je ostao nemoćan...

Do kraja utakmice domaći fudbaleri su pokušali da dođu do izjednačenja, a najveću priliku imali su u 70. minutu, posle pokušaja Šeška, ali je i njegov udarac osujetio Kepa.

Poslednjih 10 minuta uglavnom se igralo pred golom Čelsija, međutim bez velikih šansi da se ponovo ugrozi gol londonskong tima.

Salcburg - Čelsi 1:2

(Adamu 48 - Kovačić 23, Haverc 64)

Sevilja - Kopenhagen 3:0

(En Nesiri 61, Isko 88, Montiel 90+3)

Tok utakmica:

Drugo poluvreme:

Završene su utakmice u Salcburgu i Sevilji

90+4. minut - Crveni karton je dobio fudbaler Kopenhagena Koholava.

90+3. minut - GOL - Sevilja vodi protiv Kopenhagena sa 3:0, strelac je Montiel.

88. minut - GOL - Sevilja vodi protiv Kopenhagena sa 2:0, strelac je Isko.

64. minut - GOL - Čelsi ponovo vodi u Salcburgu sa 2:1 - Evrogol i remek-delo Nemca Haverca. Poslao je loptu pravo u rašlje, neodbranjiv šut sa dvadesetak metara!

61. minut - GOL - Sevilja vodi protiv Kopenhagena - 1:0 - Strelac je El Nesiri

48. minut - GOL - Salcubrg izjednačio protiv Čelsija - 1:1, strelac je Adamu. Savladan je jedan od najskupljih golmana na svetu Kepa. Ludnica na tribinama "Red bul" arene, veliko slavlje domaćina!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Salcburgu i Sevilji

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na mečevima u Salcburgu i Sevilji

23. minut - GOL - Čelsi vodi u Salcburgu sa 1:0, strelac je Mateo Kovačić.

1. minut - Počele su utakmice u Salcburgi i Sevilji, u Mocartzovom gradu je prava ludnica, sve karte pred gostovanje Čelsija su odavno razgrabljene!

U popodnevnom programu petog kola Lige šampiona, na programu su dve utakmice: Salcburg - Čelsi i Sevilja - Kopenhagen. Početak ovih utakmica je u 18.45 časova.

Posle četiri odigrana kola Salcburg ima šest bodova, bod manje od prvoplasiranog Čelsija, kome u ovom meču odgovara i bod. U njihovoj grupi još ništa nije rešeno, jer se plasmanu u osminu finala nadaju i prvak Italije Milan, kao i zagrebački Dinamo.

Sevilja će ugostiti prvaka Danske Kopenhagen. Oba tima su osvojila samo po dva boda i gotovo nemaju nikakve šanse za proleće u Ligi šampiona. Mančester siti je već u osmini finala, a i Borusija iz Dormunda je blizu plasmana u nokaut fazu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track