ŠABAČKI DEČACI POKORILI ISTANBUL: Mališani iz kluba Sanrajz POSLE PREOKRETA bolji u finalu od slavnog Fenerbahčea!
Foto: FK Sanrajz

veliki uspeh

ŠABAČKI DEČACI POKORILI ISTANBUL: Mališani iz kluba Sanrajz POSLE PREOKRETA bolji u finalu od slavnog Fenerbahčea!

Fudbal -

Generacija 2010. godišta FK Sanrajz Šabac, na veličanstven način je trijumfovala na prestižnom turniru pod nazivom "Super kup" u Istanbulu. Pored mladih fudbalera iz Šapca, učestvovale su i ekipe iz Turske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske...

- U veoma jakoj konkurenciji, uspeli smo da uđemo u samu završnicu turnira sa prvog mesta u grupi i svim pobedama. Pobedili smo Gacijentep,Trabzon i Kampione, a u polufinalu susreli smo se sa sjajnom ekipom i velikanom bugarskog fudbala Ludogorecom, koji je bio favorit u tom meču. Ipak naši dečaci su pokazali snagu i pobedili sa 1:0. Izborili se za finale, gde nas je čekao još jedan velikan evropskog fudbala, turski Fenerbahče - rekao je trener FK Sanrajz Šabac Marko Savić.

FK Sanrajz
foto: FK Sanrajz

Na samoj utakmici atmosfera na stadionu Bajrampaša bila je sjajna. Turski tim imao je naravno više navijača, ali ni pristalice šabaćčkog kluba nisu štedeli svoj glas. Orilo se sa svih strana. Utakmica prava finalna, prepuna naboja, neizvesnosti i sjajnih poteza.

- Iako je Fenerbahče poveo sa 1:0 i sa tim rezultatom se otislo na poluvreme, svi smo verovali da možemo do velike pobede i velikog preokreta. A ako veruješ, to se i dogodi... Usledilo je sjajno drugo poluvreme i velika pobeda Sanrajza od 3:1. Pored prvog mesta, zadobili smo veliku pažnju gledalaca, organizatora, novinara i bili smo najprijatnije iznenađenje turnira. Čestitke smo dobili i od gradonačelnika Istanbula i predsednika Istanbulske opstine Bajrajmpaša. Jedno veliko iskustvo i nešto što ćemo sa ponosom pamtiti. Dečaci pokazuju iz dana u dan veliki napredak, snagu, i jačinu mentaliteta, koje pravi sportista mora da ima. Ovo je veliki uspeh dečaka iz fudbalskog kluba Sanrajz, mene kao trenera, ali i svih roditelja koji ovu decu prate u stopu i pružaju im mogućnost da napreduju u sportu koji volje - istakao je Savić.

FK Sanrajz
foto: FK Sanrajz

Marko Savić je dodao da veliku zahvalnost duguju i krugu sponzora koji im pomažu da budu učesnici ovakvih manifestacija.

FK Sanrajz
foto: FK Sanrajz

- Takođe ne smemo zaboraviti ni razredne starešine u školama, koji imaju razumevanja za ove dečake.U saradnji svih nas, dece, uprave kluba, trenera, roditelja i nastavnika, naša generacija 2010. godište niže istorijske rezultate - zaključio je Savić.

MVP turnira Ognjen Bajić

FK Sanrajz pored fantastičnog trijumfa na turniru u Istanbulu, imao je i dodatni razlog za ponos i zadovoljstvo.

FK Sanrajz
foto: FK Sanrajz

Naime, za MVP turnira u najvećem gradu Turske je sasvim zasluženo proglašen Ognjen Bajić, nesumnjivo veliki talenat.

Fudbal ili konji, pitanje je sad?

Pored Pavla Isaka Jovanovića, sina poznatog i nekada veoma uspešnog džokeja iz Šapca Slavena Jovanovića, u klubu su ponikli i treniraju Veljko Vukojević (otac Vladimir vlasnik trkačke štale "Antilop" iz Belotića), Lav Šašić, sin jednog od najuspešnijih srpskih džokeja Aleksandra Šašića, kao i Dimitrije Šendekovic, čiji je otac Bojan deset godina unazad najbolji trener galopera u Srbiji.

FK Sanrajz
foto: FK Sanrajz

Dakle, fudbal ili konji, za ove dečake, pitanje je sad?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track