ĆIRO BLAŽEVIĆ: Već godinu dana imam rak, ćerke me nisu zvale i pitale kako sam! Životna drama proslavljenog fudbalskog stručnjaka
Foto: Printskrin

Prolazi kroz težak period

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Već godinu dana imam rak, ćerke me nisu zvale i pitale kako sam! Životna drama proslavljenog fudbalskog stručnjaka

Fudbal -

Proslavljeni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević (87) poslednjih meseci vodi veliku borbu sa karcinomom.

Popularni Ćiro ne voli puno da priča o tome, a sada je u izjavi za hrvatski Story progovorio o tome. I odmah na startu je šokirao sve.

- Borim se i dalje, situacija mi je jako teška, ali treba verovati. Već godinu i tri meseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale: Kako si, tata? - kazao je Ćiro u intervjuu.

Blažević iz dugogodišnjeg braka sa Zdenkom ima ćerke Barbaru i Katarinu, kao i sina Miroslava. Proslavljeni trener i selektor početkom septembra je otkrio da mu se bolest vratila i od tada se maksimalno posvetio novoj životnoj borbi. Karcinom mu je prvi put dijagnostifikovan 2011. godine, a pobedio ga je već dva puta.

Pre 17 godina godina se podvrgao operaciji raka prostate. Godinu dana kasnije dijagnostifikovan mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem rešio operacijom.

U ovogodišnjem gostovanju u emisiji "Nedjeljom u 2" ispričao je da nije u najboljim odnosima s decom, i dodao je kako im je zamerio stav oko vakcinacije.

- Ja nemam šta da kažem Đokoviću za ovo o vakcinama jer ja ni svoju decu ne mogu da nagovorim da se vakcinišu. Oni imaju neke svoje stavove i razmišljanja koja su idiotska - kazao je tada Ćiro.

Blažević je ovog leta gostovao u emisiji "Zdravlje na kvadrat", te je tada opširno govorio o svom zdravlju.

Ćiro Blažević
foto: AP

- Donedavno sam vežbao, a onda sam shvatio da ne mogu više. I to hendikepira u mnogočemu, ali se setim svoje starosne dobi i znam da se čak moram čuvati i od rekreativnih aktivnosti. Gotovo je sigurno da ne bih doživeo tako duboku starost da sam drugačije nego zdravo živeo. Došao sam tu da kažem istinu, jer sve drugo bi moglo tebe povrediti, a ti to ne zaslužuješ. Nisam pazio nikad na prehranu. Nikada! Ne pijem, pite jedem, sarmu jedem, ali nikad nisam, tako reći, kap popio alkohola jer otac je moj za pet generacija pio. Pušio sam i pušim. Svaki dan popušim kutiju cigareta, ali vrlo blagih. Neću baš svakog poroka se odreći. Nije mi ostalo više ništa - rekao je Ćiro pa otkrio da ga, srećom, ništa ne boli:

- Ne boli me ništa, osim moje prve misli - jesam li to još živ? I onda hvala Bogu sa poteškoćama se dignem, i čim se malo razradim, onda sam pokretan i sretan. Išao sam od nule, od klasične pozicije siromaha. i digao sam se na jedan častan način. Ali je mladost bila i te kako teška.

Miroslav Ćiro Blažević
foto: Profimedia

Otkrio je i kako je saznao da je bolestan.

- PSA je bio visok. I onda sam išao u Ženevu na biopsiju i tamo su, naravno, konstatovali da sam pozitivan. U Insbruku mi je profesor rekao: 'Vaša je tako velika da je moramo...' I tako sam izvadio prostatu. Prošetao se rak, na ovaj deo živaca za seks, pa mi je uzeo svu snagu seksa, iako sam ga ja lepo molio, spasi barem jedan živac mali - našalio se.

- Idemo na preglede, rodila su se četiri nova... To je nešto što nije uobičajeno, tako da sam u mom velikom optimizmu i pesimista jer je evidentno da se on ovaj put ne šali sa mnom. Otišao je na kosti, otišao je na kolena, i tako.

- Daj mi samo jednu. Jednu godinu, jednu godinu. Ona je tako u ovoj dobi dugačka. I to je da me ništa ne boli. Oni ljudi koji imaju vrlo nizak prag tolerancije bola, što je kod mene, jako se plašim kad me zaboli, evo ga, krenulo je. Da mi je potrčati. Samo da mi je još jedan put potrčati, a ne mogu - kazao je Blažević.

Kurir sport/Večernji.hr

Bonus video:

11:47

CRNE GODŽI BOBICE NAKON 10 DANA ZAUSTAVE KARCINOM U METASTAZI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track