UEFA PLAĆA PENALE RUSIMA, BROJKA IZNOSI NEKOLIKO MILIONA: Oduzeto finale Lige šampiona 2022. došlo na naplatu!
Foto: EPA

džentlmenski sporazum

UEFA PLAĆA PENALE RUSIMA, BROJKA IZNOSI NEKOLIKO MILIONA: Oduzeto finale Lige šampiona 2022. došlo na naplatu!

Fudbal -

Generalni direktor Gasprom arene Vladimir Litvinov rekao je da će UEFA nadoknaditi sve troškove pripreme za finale Lige šampiona u sezoni 2021/22.

Sankt Peterburg, Zenit, Gazprom arena, Gasprom arena
foto: EPA/ANATOLY MALTSEV

Finale Lige šampiona premešteno je iz Sankt Peterburga u Pariz, zbog sportskih sankcija koje je UEFA uvela Rusiji, zbog specijalne vojne operacije te zemlje u Ukrajini.

- UEFA je zauzela prilično džentlmenski stav. Sve brojke su dogovorene. Sada samo čekamo da vratimo taj deo troškova koje smo napravili pripremajući se za finale Lige šampiona 2022. godine - rekao je Vladimir Litvinov i dodao:

- Do sada ta sredstva nisu preneta na naš račun, ali generalno smo se sa svima dogovorili. UEFA ta sredstva prenosi ruskom Organizacionom komitetu, a on nama. Stoga, sada samo čekamo prijem ovih sredstava.

Real Madrid
foto: Profimedia

Kako se nezvanično saznaje, radi se o brojci od nekoliko desetina miliona evra i nije nezanemarljiva. Finale Lige šampiona u Parizu igrali su 28. maja ove godine Liverpul i Real iz Madrida. Španski klub slavio je golom Vinisijusa Žuniora u 59. minutu i tako stigao do svoje 13. titule prvaka Evrope iz 16 odigranih finala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track