POSLEDNJI MEČEVI GRUPNE FAZE LŠ: Dva DIREKTNA DUELA za osminu finala, VLAHOVIĆ i KOSTIĆ se nadaju LIGI EVROPE
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

POSLEDNJI MEČEVI GRUPNE FAZE LŠ: Dva DIREKTNA DUELA za osminu finala, VLAHOVIĆ i KOSTIĆ se nadaju LIGI EVROPE

Fudbal -

Večerašnjim mečevima u grupama E, F, G i H zatvara se ovosezonska grupna faza Lige šampiona.

Traže se još dva putnika među 16 najboljih ekipa u Evropi. Oni će doći iz grupa E i F.

U grupi E, direktan duel za drugo mesto igraju Milan i Salcburg. Računica je jasna, Salcburgu je neophodna pobeda za nastavak takmičenja u eliti, dok svaki drugi ishod ostavlja Milan na drugom mestu.

Čelsi je sigurno prvi, a Dinamo se nada čudu - pobedi nad Čelsijem u Londonu i porazu Salcburga od Milana, kako bi zauzeo treće mesto. Šansu za osminu finala Lige šampiona hrvatski šampion više nema.

Standings provided by Sofascore

U grupi F Lajpcig gostuje Šahtjoru, doduše na neutralnom terenu u Varšavi. Ovo je kao i u grupi E, direktan duel za osminu finala. Šahtjoru je neophodna pobeda za prolaz dalje, dok je tim iz Ukrajine osigurao treće mesto.

U drugom meču grupe Real Madrid, koji je osigurao prolaz dalje, dočekuje Seltik, koji je zakovan za poslednje mesto. Madriđani imaju bod više od Lajpciga, tako da ne bi trebali da kalkulišu previše protiv Škota, ukoliko žele da mirno zadrže tu poziciju i nešto lakši žreb za osminu finala. U slučaju velikog iznenađenja i poraza Reala u ovom meču, timu Karla Anćelotija potrebno je da Lajpcig ne pobedi Šahtjor.

Standings provided by Sofascore

U grupi G je sve rešeno, Mančester siti je prvi, Dortmund drugi, Sevilja treća, a Kopenhagen četvrti.

Standings provided by Sofascore

I najzad, u grupi H vode se borbe za prvo odnosno treće mesto u grupi. Od prošlog kola je jasno da su PSŽ i Benfika prošli dalje, ali je ostalo pitanje ko će završiti grupnu fazu na čelnom mestu.

Pariz gostuje Juventusu, a Benfika Makabiju u Haifi. Benfika i Pariz su bodovno izjednačeni i imaju isti međusobni skor, dok Pariz ima bolju gol razliku za +4, što im daje startnu prednost pred večerašnje utakmice, ali Mesi i ekipa imaju težeg protivnika od Benfike.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Juventus i Haifa vode svoju bitku za Ligu evrope. Tim srpskih reprezentativaca Dušana Vlahovića i Filipa Kostića ima isti učinak kao Makabi što se tiče bodova i međusobnog skora, ali i mnogo bolju gol razliku. Juventus ima -3, a Makabi -9, tako da je najrealnija šansa za izraelce da se nadaju porazu Juventusa od PSŽ-a, a da oni izvuku bar remi protiv Benfike.

Standings provided by Sofascore

Žreb za nokaut fazu Lige šampiona na programu je 7. novembra. Istog dana biće održan žreb i za ostala dva evropska takmičenja - Ligu evrope i Ligu konferencija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track