DAN D! Crvena zvezda večeras (18.45) protiv Monaka želi da izvuče rezultat koji joj je potreban! OVO JE SASTAV ZA MEČ ODLUKE
Foto: FK Crvena Zvezda

LIGA EVROPE

DAN D! Crvena zvezda večeras (18.45) protiv Monaka želi da izvuče rezultat koji joj je potreban! OVO JE SASTAV ZA MEČ ODLUKE

Fudbal -

Fu­d­ba­le­ri Cr­ve­ne zve­zde ve­če­ras igra­ju odlu­ču­ju­ću uta­k­mi­cu gru­p­ne fa­ze Li­ge Evro­pe. A ne­će im bi­ti ni­ma­lo la­ko, jer ih če­ka Mo­na­ko (18.45, RTS 1).

Fra­n­cu­ska eki­pa je u pr­vom due­lu ovih ti­mo­va na sta­dio­nu „Ra­j­ko Mi­tić“ po mno­gi­ma ne­za­slu­že­no do­šla do po­be­de, što se na kra­ju po­ka­za­lo kao ogro­m­ni ka­pi­tal. Na­j­vi­še na kri­li­ma tog tri­ju­m­fa, Mo­na­ko pred po­sled­nje ko­lo dr­ži dru­go me­sto u gru­pi sa se­dam bo­do­va, dok Zve­zda ima bod ma­nje.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Ja­sno je da cr­ve­no-be­le po­be­da osta­vlja i na pro­le­će u Evro­pi, dok sva­ki dru­gi is­hod uve­li­ko uma­nju­je šan­se da se izbe­g­ne po­sled­nje me­sto. Fe­re­n­cva­roš je osi­gu­rao pr­vu po­zi­ci­ju i bez re­zu­l­tat­skog im­pe­ra­ti­va gos­tu­je Tra­b­zo­nu, a upra­vo do­bar re­zu­l­tat ma­đa­r­skog ti­ma u tom me­ču dao bi do­dat­nu na­du Zve­zdi.

Svo­ja oče­ki­va­nja pred ovaj meč izneo je spo­r­t­ski di­re­k­tor Cr­ve­ne zve­zde Mi­tar Mr­ke­la.

- Ide­mo na po­be­du, mi­slim da smo odi­gra­li do­bre uta­k­mi­ce u gru­pi, je­di­no uta­k­mi­com u Tra­b­zo­nu ni­sam za­do­vo­ljan. Na­j­te­že je ovo gos­to­va­nje u Mo­na­ku, ve­ru­jem u eki­pu i stru­č­ni štab i da mo­že­mo da do­bi­je­mo i da pro­đe­mo da­lje - ja­san je Mr­ke­la.

Tre­ćim me­stom u gru­pi Cr­ve­na zve­zda bi na­sta­vi­la ta­k­mi­če­nje u Li­gi ko­n­fe­re­n­ci­ja.

- Že­lja je da na­sta­vi­mo u Li­gi Evro­pe, vi­de­će­mo ka­ko će se odvi­ja­ti, uspeh je i Li­ga ko­n­fe­re­n­ci­ja. Ali, pri­mar­ni ci­lj je Li­ga Evro­pe - op­ti­mi­sti­čan je spo­r­t­ski di­re­k­tor cr­ve­no-be­lih.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Sa­no­go se oporavio

Oče­ku­je se po­vra­tak Sa­no­ga, Dra­go­vi­će­va su­spen­zi­ja mu­či cr­ve­no-bele.

- On je me­di­cin­ski u re­du, tre­ni­rao je sa eki­pom, vi­de­će­mo da li je u ta­k­mi­ča­r­skom ri­t­mu - re­kao je Mi­tar Mr­ke­la o zdra­v­stve­nom sta­nju de­fa­n­zi­v­nog ve­znog igra­ča Se­kua Sa­no­ga.

Tre­ner Mi­loš Mi­lo­je­vić na ovom me­ču ne­će mo­ći da ra­ču­na na što­pe­ra Ale­k­san­dra Dra­go­vi­ća, ko­ji je su­spe­n­do­van zbog tre­ćeg žu­tog kar­to­na, do­bi­je­nog na uta­k­mi­ci pro­tiv Fe­re­n­cva­ro­ša.

Mo­na­ko Cr­ve­na zvezda 18,45, RTS 1, Are­na spo­rt

Mo­na­ko. Sta­dion: Luj Dru­gi. Ka­pa­ci­tet: 16.500. Su­di­ja: Se­r­dar Go­zu­bu­juk (Ho­lan­di­ja)

Mo­na­ko (3-4-1-2): Ni­bel - Sar, Di­sa­si, Ma­ri­pan - Akli­ju­še, Fo­fa­na, Ma­ta­zo, Ja­ko­bs - Mi­na­mi­no - Ben Je­der, Em­bo­lo.

Tre­ner: Fi­lip Kle­mon.

Cr­ve­na zve­zda (4-2-3-1): Bo­r­jan - Go­be­ljić, Era­ko­vić, Mi­lu­no­vić, Ro­dić - Ka­n­ga, Sr­nić - Bu­ka­ri, Ka­tai, Mi­tro­vić - Pe­šić.

Tre­ner: Mi­loš Mi­lo­je­vić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track