NOVOG PREDSEDNIKA FSS ČEKA "NEMOGUĆA MISIJA"! Prvi čovek srpskog fudbala imaće pred sobom OZBILJAN HAOS, ali i šaku dobrih stvari
Foto: Filip Plavčić

DOBRO I LOŠE

NOVOG PREDSEDNIKA FSS ČEKA "NEMOGUĆA MISIJA"! Prvi čovek srpskog fudbala imaće pred sobom OZBILJAN HAOS, ali i šaku dobrih stvari

Fudbal -

Budžet od 30 miliona i reprezentacija su svetle strane medalje, a tamne su integritet Saveza i upozorenja o sumnjivim rezultatima.

Srpski fudbal se nalazi na čudnom mestu, negde između uspeha reprezentacije i rezultata najvećih klubova u Evropi i haosa koji je nastao dvadesetak dana pre početka Svetskog prvenstva na sednici na kojoj je za predsednika FSS trebalo da bude izabran jedini kandidat Nenad Bjeković.

Novi prvi čovek Saveza biće izabran početkom 2023. godine, a ko god to da bude, sačekaće ga težak posao da popravi sve negativne stvari u FSS i da u isto vreme omogući selektoru i nacionalnom timu neometani rad.

Ponos srpskog fudbala

Reprezentacija je svetla tačka srpskog fudbala i tako će biti i nakon Mundijala bez obzira na rezultat. Srbija će sledeće godine igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, u kojima će biti veliki favorit, dok je u 2024. godini čekaju mečevi A Lige nacija.

Srbija
foto: Profimedia

Takođe, odličan nacionalni klupski koeficijent i 11. mesto liste UEFA donose Srbiji dva učesnika u Ligi šampiona za narednu sezonu.

Odlične finansije

U poslednjih pet godina FSS je imao prihod od 14,2 miliona evra, dok je budžet u 2022. godini dostigao neverovatnih 30 miliona. Planira se gradnja regionalnih kuća fudbala u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Izborni fijasko

Dešavanja na sednici Skupštine FSS bacila su mrlju na rad i ostvarene rezultate. Odustajanje Nenada Bjekovića od kandidature za predsednika definitivno ništa dobro ne može da donese, kao ni rasprave i uvrede pred predstavnicima FIFA i UEFA.

kuća fudbala, izborna skupština, FSS, Nenad Bjeković
foto: Nenad Kostić

Novi predsednik će morati da smiri strasti u FSS i ubedi svetsku i evropsku kuću fudbala da je savez doveden u red.

Upozorenja o nameštanjima

Nameštanje utakmica i priče o nameštanju su dugogodišnji problem u Srbiji, koji je prošlih godina stigao i do UEFA.

Novi prvi čovek Saveza moraće da se bavi time, ali i konstantnom kuknjavom i saopštenjima klubova zbog sudija i njihovih odluka u kojima se često pominju FSS i njegovi predstavnici.

Dejina prognoza: Srbija stiže do polufinala ili ispada u grupi

Legendarni Dejan Savićević, aktuelni predsednik FS Crne Gore, prognozirao je učinak Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu, a to sam i Piksiju rekao. Raspored je mnogo težak - koliko god voleli Srbiju, Brazil je Brazil i biće važan psihološki momenat ako se izgubi na startu. Ako se prođe grupa, posle sve može da se desi jer su evropske velike reprezentacije daleko od forme - rekao je Savićević za BBC na srpskom jeziku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track