PIKEA BOLI GLAVA DOK BROJI PARE KOJE DOBIJA: Novopečeni penzioner ima čak 14 funkcija! Mesečno zarađuje MILIONE!
Foto: Profimedia

Bogataš

PIKEA BOLI GLAVA DOK BROJI PARE KOJE DOBIJA: Novopečeni penzioner ima čak 14 funkcija! Mesečno zarađuje MILIONE!

Fudbal -

Đerar Pike je u četvrtak dobrano zatresao svet fudbala objavom da se usred sezone penzioniše.

Pike je tako u 35. godini odlučio da okači kopačke o klin, iako se spekulisalo da može čak da se nađe na spisku putnika na Svetsko prvenstvo u Katar.

I dok se doskorašnji fudbaler Barselone, koji pritom ima porodičnih problema usred razvoda sa čuvenom pevačicom Šakirom, odlučio na ovaj potez, mnogi se pitaju će novopečeni penzioner da radi kada ne igra fudbal.

Pa, odgovor je sasvim jednostavan. Ono što je i sada radio kada nije na terenu. Prema podacima španskog trgovačkog registra Pike ima čak 14 rukovodećih funkcija u 11 različitih firmi!

Pre pandemije Korona virusa njegova neto plata je iznosila 8.589.000 evra. Tu cifru je godinama zarađivao. No, s pandemijom je morao da se suoči sa značajnim umanjenjem zarade, pa je tako Pike objavio papir prema kojem mu je plata 2.333.000 evra.

Iako nije fudbaler koji je bio među najplaćenijima, čak ni u Barseloni, Pike je u biznisu pokazao vrsnu snalažljivost. Dobar deo para ulaže u firme. Veruje se da u banci ima oko 80 miliona evra, a na tu cifru treba dodati brojne nekretnine koje poseduje, kao i kompanije čiji je vlasnik.

Pre nekoliko godina Pike je u jednoj emisiji izjavio da je njegova neto vrednost veća nego ona Fudbalskog kluba Espanjol iz Barselone, koja je iznosila 57 miliona evra.

Stoga i ne čudi da je Barseloni oprostio čak 30 miliona evra.

Od skupljih nekretnina, poznato je da je pre par godina kupio zgradu u strogom centru Barselone za koju je iskeširao 15 miliona evra. Namera mu je bila da je sanira i da izgradi luksuzne apartmane za prodaju.

Dve nekretnine je kupio zajedno sa Šakirom, jednu 2012. godine u mestu Ljobregata, čija je vrednost 4.8 miliona evra. Drugu su kupili tri godine kasnije u blizini stadion Nou kamp, a procenjena je na 5.3 miliona evra.

Pike ima i kuću koju je kupio pre nego je upoznao Šakiru. Nalazi se u elitnom kraju u Barseloni, ima tri sprata i procenjuje se na oko pet miliona evra.

Đerar ni sam ne zna koliko profit su mu donele njegove kompanije. Poznate su samo neke brojke. Na primer, 2019. godine od njegovih brendiranih sunčanih naočara "Kipers", zaradio je 1.842.404,08 miliona evra. Iste godine firma EMR, koja se bavi e-sportom, donela mu je 1.520.689.05 evra zarade.

Španski mediji su ranije pisali da je njegova kompanija Dil Kosmos dobila 24 miliona kako bi se utakmica španskog Superkupa odigrala u Saudijskoj Arabiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track