BRUTALNA PORUKA IZ ŠPANIJE ZA EVROPSKU SUPERLIGU: LaLiga je na OVAJ način jasno rekla NE poluzatvorenom modelu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NE SUPERLIGI

BRUTALNA PORUKA IZ ŠPANIJE ZA EVROPSKU SUPERLIGU: LaLiga je na OVAJ način jasno rekla NE poluzatvorenom modelu! (VIDEO)

Fudbal -

Na zvaničnoj stranici španske LaLige objavljen je video koji šalje jasnu poruku protiv osnivanja evropske Superlige.

U video se ističe da promoteri novog takmičenja, koje bi dovelo do urušavanja sportskih vrednosti, nisu iskreni u svojim nastojanjima.

Navodi se da je 2019. godine već bilo govora o evropskoj Superligi, koja bi bila poluzatvorenog tipa (nešto nalik košarkaškoj Evroligi). Kada su osnivači Superlige Evrope videli koliki je otpor pravih ljubitelja fudbala prema ovoj ideji, promenili su ploču, te od 2022. godine promovišu Superligu kao otvoreno takmičenje.

Međutim, iz LaLige smatraju da je sve to laž, te da je i dalje cilj da oni najbogatiji klubovi imaju osigurano mesto u ovom takmičenju bez obzira na rezultate u nacionalnoj ligi.

U videu se dalje govori i o lažnim informacijama kojima predstavnici Evrolige manipulišu, u pogledu popularnosti fudbala među mladima.

Tako se ističe da je popularnost fudbala među mlađima od 24 godine u Španiji poslednjih godina u stalnom porastu, a da je fudbal najgledaniji sadržaj na platformi TikTok koju uglavnom koriste mlađi od 35 godina.

Još jedan važan argument koji ističu iz Španije je činjenica da bi u Superligi Evrope stalno igrali isti timovi jedni sa drugima, te da bi to svima brzo dosadilo. Sa druge strane, mnogo je zanimljiviji trenutni format, gde ima više iznenađenja i daje se šansa malima da dođu do vrha.

Kao najbolji primeri cele priče navode se klubovi kao što su Porto, Lester, Viljareal, Notingem Forest, Steaua, Šerif i drugi.

Poruka za kraj od strane La Lige je: NE Superligi, DA Ligi šampiona pod okriljem UEFA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track