KRAGUJEVČANI PUCAJU VISOKO, PORASLE AMBICIJE: Radnički 1923 je zreo za plej-of, poručuje trener Dejan Joksimović
Foto: www.fkradnicki.com

šumadija na nogama

KRAGUJEVČANI PUCAJU VISOKO, PORASLE AMBICIJE: Radnički 1923 je zreo za plej-of, poručuje trener Dejan Joksimović

Fudbal -

Na startu sezone, uzimajući u obzir sve okolnosti i iskustvo iz prethodne, kao primarni cilj postavili smo da se ne borimo za opstanak, a ukoliko se ukaže prilika da "pojurimo" plej-of, izjavio je trener fudbalera Radničkog iz Kragujevca Dejan Joksimović.

Dejan Joksimović
foto: www.fkradnicki.com

Kragujevčani uoči poslednjeg meča u jesenjem delu sezone, protiv Vojvodine u Novom Sadu, zauzimaju osmu poziciju na tabeli, koja vodi u plej-of, sa 25 bodova, pet više od Kolubare.

- U ovom trenutku imamo jako dobro prolazno vreme i očekujem da u nastavku sezone nastavimo u istom stilu jer ova ekipa ima potencijal da još napreduje. Dokaz za to je i činjenica da smo kao tim "rasli" i pružali sve kvalitetnije partije iz utakmice u utakmicu - rekao je Joksimović.

Mladi i ambiciozni trener naglasio je da posle pauze očekuje da ekipa zadrži trend dobrih igara.

- Cilj je, pre svega, da napredujemo individulno i timski, da usavršavamo naš model igre, a kao posledica trebalo bi da dođu i rezultati, zašto ne i bolji nego u prethodnom delu sezone? Očekujem da se Radnički tokom ove i narednih sezona profiliše kao stabilan superligaš, koji će imati prepoznatljiv način igre i "proizvoditi" igrače koji će biti interesantni na tržištu.

Dejan Joksimović
foto: www.fkradnicki.com

Joksimović je na početku sezone na klupi nasledio Nenada Lalatovića i prema opštim ocenama napravio ekipu koja je odličan spoj mladosti i iskustva.

- Analizirajući igre i rezultate iz prethodne sezone, uslovljeni odlaskom nekolicine igrača koji su izneli veliki teret bilo je evidentno da nam je potrebna sveža krv, a pošto finansijski ne možemo da pariramo većini klubova u Superligi, tražili smo i pronašli igrače koji mogu da odgovore našim zahtevima. S obzirom na igre i rezultate koje smo postigli, uradili smo dobar posao, kostur tima je formiran, a u sledećem prelaznom roku nastavićemo sa nadogradnjom.

Joksimović je nekada kao fudbaler bio kapiten Radničkog 1923.

- Kao klub koji ima jedan od najmanjih budžeta u Superligi, mi moramo da se okrenemo proizvodnji i da što veći broj igrača iz naše omladinske škole promovišemo u prvi tim - jasan je Joksimović, koji je tokom jesenjeg dela ozbiljnu minutažu dao omladinskom reprezentativcu Miličiću, zatim Jovanoviću, Tomoviću, Milojeviću, Petroviću...

Takodje, kako je naveo, cilj je da i mladi igrači iz drugih klubova prepoznaju Radnički kao sredinu koja hoće da im pruži priliku da iskažu potencijal, baš kao što su to tokom prethodnog dela sezone pokazali Vidosavljević i golmani Leković i Lukić, koji je napravio transfer u francuski Rems.

Dejan Joksimović
foto: www.fkradnicki.com

On je iskoristio priliku da se zahvali navijačima Radničkog, na velikoj podršci, kako u Kragujevcu, tako i na gostovanjima.

- Mislim da smo igrama i rezultatima u prethodnom delu sezone opravdali njihova očekivanja i da ćemo nastaviti na isti način u nastavku prvenstva.To je ono što vraća ljude na stadion i siguran sam da će "Čika Dača" na proleće biti još popunjeniji.

Slavko Perović
foto: Privatna arhiva

Joksimović je naglasio i značaj podrške koju je dobio od direktora kluba Igora Konatara i sportskog direktora Slavka Perovića.

- Kada se ostvare rezultati koji su i iznad očekivanja, onda je to uspeh svih struktura kluba. Konatar je inicijator ideje da budem šef stručnog štaba sastavljenog isključivo od Kragujevčana i uz sportskog direktora Perovića jedan od retkih koji je verovao da je to prava odluka. Drago mi je što nismo izneverili njegova vizionarska očekivanja - istakao je Joksimović i zaključio:

- Kao dugogodišnji uspešan privrednik brzo je uspostavio domaćinsko funkcionisanje u okviru kluba. Rezultat toga je da klub svoje obaveze izmiruje na vreme, popravlja se infrastruktura, a u međuvremenu kupljen je brendirani autobus, naravno sve to uz veliku pomoć Skupštine grada Kragujevca i gradonačelnika, a u narednom periodu očekujemo i pomoć države, pre svega u gradnji stadiona koji će biti najlepši u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track