ZVEZDA JAČA OD HAOSA U SURDULICI! Magija KATAIJA u 93. minutu donela Zvezdi nova tri boda za kraj jesenjeg dela sezone (VIDEO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA JAČA OD HAOSA U SURDULICI! Magija KATAIJA u 93. minutu donela Zvezdi nova tri boda za kraj jesenjeg dela sezone (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde došli su do pobede nad Radnikom rezultatom 2:1 (1:0), u veoma neizvesnoj završnici meča 19. kola Mozzartbet Superlige, odigranog u Surdulici.

Junak utakmice bio je Aleksandar Katai koji je postigao oba gola za crveno-bele, prvo u 35. minutu, a zatim odlučujuči gol iz slobodnjaka u 93. minutu.

Strelac za Radnik bio je sjajni Miloš Spasić u 48. minutu.

Ovom pobedom Crvena zvezda obezbedila je miran odlazak na dugu pauzu, dok igračima Radnika ostaje žal zbog činjenice da su bili veoma blizu velikog iznenađenja.

U prvom poluvremenu Zvezda je bila dominantna u posedu lopte. Pokušavali su crveno-beli u više navrata preko veoma raspoloženog Kataija, ali odličan je bio golman domaćih Vujanac.

Ipak, u 35. minutu golman Radnika nije mogao mnogo toga da učini. Nakon nespretne reakcije odbrane domaćih, Katai je prvi stigao do lopte, brzo šutirao i zatresao mrežu domaćih.

Aleksandar Katai
foto: Star sport

Do kraja poluvremena Zvezda je iskontrolisala situaciju na terenu i sačuvala prednost.

Odmah na početku drugog poluvremena usledio je šok za crveno-bele. Brzonogi Spasić povukao je kontru, sve sam uradio, izbacio Mijailovića i rutinski savladao Borjana u 48. minutu.

Trebalo je vremena igračima Zvezde da se oporave od ovog šoka, a u 78. minutu Duronjić je promašio zicer za potpuni preokret.

Odmah nakon toga Ben je imao veliku šansu, ali Vujanac je odbranio zicer napadaču Zvezde.

Kako je vreme odmicalo delovalo je da će crveno-beli teško doći do nova tri boda, međutim Aleksandar Katai nije tako mislio.

Iskoristio priliku koja mu se ukazala u 93. minutu i sjajno izveo slobodan udarac u golmanov ugao. Nije to očekivao danas odlični golman domaćih, tako da su crveno-beli uspeli da dođu do teško izvojevane pobede.

Nakon nova tri boda, Crvena zvezda završava jesenji deo sezone na vrhu tabele sa ukupno 53 boda, 13 više od drugoplasiranog Partizana koji ima utakmicu manje.

Radnik ostaje na dnu tabele sa samo 8 bodova i sigurno je da timu iz Surdulice predstoji veoma teška borba za opstanak.

TOK MEČA:

Kraj utakmice.

97. minut - Čuvaju prednost crveno-beli. Pokušao je Mitrović, ali lopta odlazi daleko od gola. Sve manje vremena do kraja.

93. minut - GOOOL - 2:1 za Zvezdu, ponovo Katai! Sjajno je izveo slobodan udarac ofanzivac crveno-belih. Iznenadio je golmana domaćih i poslao loptu u nebranjeni desni ugao. Majstorija.

Igraće se 7 minuta nadoknade. Bilo je više prekida radi ukazivanja pomoći igračima Radnika.

89. minut - Bio je u prilici Katai da zapreti golu domaćih, ali nije uspeo da primi loptu u šesnaestercu. Dobra reakcija odbrane Radnika.

86. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Ulazi Gobeljić umesto Erakovića, a Sanogo umesto Mijailovića.

85. minut - Sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Goran Negić dobija crveni karton zbog prigovora.

84. minut - Pada Mustafa u šesnaestercu Radnika i dobija žuti karton za simulaciju.

83. minut - Opsada gola Radnika. Pokušao je Katai, zatim Mijailović, ali sve je izblokirano.

81. minut - Nova prilika za Zvezdu. Pokušao je Mitrović glavom, ali pravo u Vujanca.

79. minut - Kakav šansa za Bena. Izašao je sam napadač sa Komorskih ostvra pred Vujanca, ali brani golman domaćih.

78. minut - Zamalo preokret. Nova kontra Radnika, Duronjić je izašao sam pred Borjana ali je bio neprecizan. Mnogo sreće za crveno-bele.

75. minut - Šutira Rustemović iz slobodnjaka. Neprecizno.

74. minut - Novi korner za Zvezdu. Šutira Srnić sa distance ali je izblokiran. Odmah nakon toga Spasić povlači novu kontru za domaće. Fauliran je Subotić na dobroj poziciji za šut.

72. minut - Izmena u Radniku. Bogdanović ulazi umesto Kunića. Golman Vujanac žali se na povredu i ukazuje mu se pomoć.

Crvena zvezda, Radnik Surdulica
foto: Starsport

71. minut - Korner za Zvezdu nakon šuta Mitrovića koji je izblokiran. Ben centrira u šesnaesterac, ali Eraković nije uspeo da zahvati loptu.

68. minut - Pada Srnić u šesnaestercu Radnika, ali arbitar mu pokazuje žut karton zbog simulacije. VAR se nije oglašavao o ovoj situaciji.

67. minut - Žuti karton za Abubakara nakon oštrog starta na Mitroviću. Ovo je prvi karton na utakmici.

66. minut - Šutira Ben iz slobodnog udarca, preko gola. U igru ulazi Srnić umesto Kangve.

Miloš Spasić, Radnik
foto: Star sport

65. minut - Dok traje prekid zbog povrede Maronga, u igru ulazi Nemanja Subotić upravo umesto Maronga.

63. minut - Slobodan udarac za Zvezdu na 20 metara od gola domaćih. Fauliran je Mustafa. Na povredu se žali Marong i ukazaće mu se pomoć.

60. minut - Kruže igrači Zvezde oko kaznenog prostora domaćih, ali ne mogu da dođu do izgledne šanse. S druge strane, Surduličani vrebaju iz kontranapada.

57. minut - Izmena u Zvezdi. Umesto mladog Mijatovića ulazi El Fardu Ben.

53. minut - Ofanziva crveno-belih nakon primljenog gola, ali za sada bez većih prilika.

48. minut - GOOL - 1:1, Spasić! Povukao je Miloš Spasić kontranapad domaćeg tima, izbacio MIjailovića, koji sigurno neće biti srećan sa ovom reakcijom, a zatim rutinski poslao loptu iza leđa Milana Borjana. Sjajna solo akcija brzonogog ofanzivca domaćih.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izašao je iz igre Mirko Ivanić, a menja ga Stefan Mitrović.

Kraj prvog poluvremena.

45. + 2. minut - Velika šansa za Zvezdu u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Šutirao je Mustafa nakon asistencije Kataija, ali sjajno brani Vujanac.

Crvena zvezda, FK Crvena zvezda, Radnik Surdulica
foto: Starsport

Igraće se dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

45. minut - Prilika za Radnik nakon slobodnog udarca, ali u ofsajdu se našao Marong, koji je svakako šutirao preko gola.

43. minut - Prepustili su igrači Crvene zvezde posed lopte nakon vođstva domaćem timu.

35. minut - GOOL - 1:0 za Zvezdu, Katai! Petrović se nije dobro snašao, uzeo je Katai loptu u šesnaestercu i odmah šutirao. Pogodio je suprotan ugao. Nemoćan je bio do sada odlični golman Vujanac.

31. minut - Pokušavaju crveno-beli po bokovima. Prvo je prošao Ivanić po levoj strani, zatim su kombinovali Katai i Eraković po desnoj, ali na kraju bez opasnosti za domaće.

29. minut - Korner za Zvezdu, centaršut na Kataija, ali previsoka je bila lopta za ofanzivca crveno-belih, koji nije mogao dovoljno dobro da je zahvati glavom. Lako hvata Vujanac.

27. minut - I još jednom Katai pokušava, ali neprecizno.

26. minut - Ponovo Katai u šansi. Šutirao je iskosa u suprotan ugao Vujanca, ali sjajno brani za sada odlični golman Radnika.

21. minut - Tri kornera u nizu za Radnik. Nakon trećeg kornera velika šansa za Danoskog. Šutirao je Danoski glavom, ali brani Borjan. Novi šut nakon četvrtog kornera, ali lopta odlazi daleko od gola.

19. minut - Slobodan udarac za crveno-bele na oko 30 metara od gola domaćih. Šutirao je Katai, lako hvata loptu Vujanac.

16. minut - Ponovo preti Zvezda preko Kataija, gužva u šesnaestercu, ali otklanjaju opasnost igrači Radnika.

15. minut - Velika šansa za Kataija, ali Abubakar blokira ovaj pokušaj sa desetak metara. Prethodno su odlično kombinovali Mustafa i Kangva.

Kings Kangva
foto: Star sport

14. minut - Pokušao je Srđan Mijailović šutem sa velike udaljenosti. Lopta je otišla daleko od gola.

10. minut - Mirno je proteklo prvih deset miuta u Surdulici. Radnik se malo oslobodio od početnog pritiska crveno-belih.

3. minut - Prošao je Kangva po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i ubacio loptu pred gol domaćina, ali bez veće opasnosti po golmana Vujanca. U nastavku akcije šutirao je Azarov sa distance, ali brani Vujanac.

1. minut - Utakmica je počela.

- Glavni arbitar na ovoj utakmici biće Nenad Minaković.

- Dobri vremenski uslovi za igru na jugu Srbije. Navijači još uvek pristižu na stadion, a deluje da će biti sasvim dobra poseta.

- U prvoj postavi Zvezde šansu su dobili Mustafa i Azarovi. Milan Rodić ne nalazi se u protokolu za ovaj meč, a na klupi su ostali Mitrović i Bukari.

SASTAVI:

RADNIK: Vujanac – Sadik, Oreščanin, Petrović, Rustemović – Stojanović, Marong – Spasić, Danoski, Duronjić – Kunić. Trener: Simo Krunić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Azarov – Mijailović, Kangva – Mustafa, Ivanić, Katai – Mijatović. Trener: Miloš Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde zatvaraju jesenji deo sezone na gostovanju Radniku iz Surdulice (13.30h), u meču 19. kola Mozzartbet Superlige Srbije.

Nakon ispadanja iz Lige evrope, crveno-beli su se posvetili obavezama u domaćem prvenstvu.

Sa dve sigurne pobede nad Mladosti iz Lučana i Čukaričkim, te porazom Partizana od Spartaka, Zvezda je pobegla najvećem rivalu na bezbednih deset bodova razlike.

Ekipa iz Surdulice nalazi se u jako teškoj situaciji i njima će svaka utakmica do kraja prvenstva biti od ogromnog značaja u pokušaju da opstanu u ligi. Nakon 18 odigranih kola, Radnik je na dnu tabele, sa samo osam bodova, pet manje od Mladosti GAT koja je pretposlednja, odnosno duplo manje od Javora koji se nalazi na 14. mestu.

Radnik je dužnik crveno-belima iz prošle sezone, kada je "oduzeo" Zvezdi pet bodova i tako učinio domaće prvenstvo neizvesnijim. Međutim, ove sezone Radnik igra neuporedivo lošije nego prethodne, što jasno pokazuje njihov bodovni saldo.

Svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je Miloš Milojević, trener Crvene zvezde.

"Maksimalno oprezno idemo u Surdulicu, jer znamo iz iskustva da je to nezgodno gostovanje. Igrači shvataju ozbiljnost i težinu meča i željni su revanša, jer smo prošle godine izgubili pet bodova od Radnika. Ne mislim da ulazimo opušteno u meč, već izuzetno motivisano da na pravi način završimo polusezonu. Raduje me što imamo 10 bodova više u odnosu na večitog rivala, ali ne licitiram prednost, već mi je bitno da u maju prvi prodjemo kroz cilj. Naravno da želimo da i posle meča u Surdulici zadržimo bodovnu razliku", rekao je Milojević.

Crveno-beli će poslednji meč jesenje sezone igrati bez suspendovanog Gelora Kange i povređenog Aleksandra Pešića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track