VELIKA POBEDA JOKANOVIĆA U GRADSKOM DERBIJU MOSKVE! Dinamo pobedio CSKA, kome nisu pomogli Zdjelar i Gajić
Foto: Profimedia

RUSKI FUDBAL

VELIKA POBEDA JOKANOVIĆA U GRADSKOM DERBIJU MOSKVE! Dinamo pobedio CSKA, kome nisu pomogli Zdjelar i Gajić

Fudbal -

Dinamo iz Moskve, koji sa klupe vodi Slaviša Jokanović, pobedio je CSKA 2:1 (1:0) u velikom moskovskom derbiju poslednjeg 17. kola jesenjeg dela šampiona Rusije i zimovaće na četvrtoj poziciji sa istim brojem bodova kao i poraženi tim.

Mnogo vatre, borbe bilo je u derbiju, nisu izostajale ni prilike na obe strane, ali je domaćin dobio prvi deo golom levog beka Skopinceva u 40. minutu. Dobio je dobru loptu od Fomina i prebacio Akinfejeva. Pre toga je golman Dinama Šunin odbranio dve odlične prilike Karkaskalu i Čalovu.

Saša Zdjelar je igrao od starta za CSKA, Milan Gajić je bio na klupi, a "armejci" su napali u nastavku i Oblakov je pogodo stativu. U kontri, sjajan centaršut sa desne strane Ngamelu je glavom spoveo u mrežu za vođstvo od 2:0. Međutim, Oblakov je samo dva minuta kasnije golom vratio neizvesnost u meč.

Strelac gola za CSKA Oblakov je napravio penal u 77. minutu i zaradio iskljulčenje, ali Fomin nije uspeo sa penala da nadmudri Akinfeeva koji je sačuvao nadu "armejcima". Glupost je napravi Gladišev, pa je u poslednjih desetak minuta broj igrača na terenu ponovo bio izjednačen.

U poslednjih 10 minuta na terenu je bio i Milan Gajić, imali su "armejci" šansu za 2:2 preko Karaskala, ali i domaćini dve da ubedljivije pobede. Na kraju su slavili četvrtu pobedu u poslednjih pet mečeva i popravili jesenji utisak i plasman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track