PREMINULA ČUVENA SEKRETARICA ZVEZDE: Pouzdana i bliska saradnica Vladimira Cvetkovića, bila svedok najvećih uspeha crveno-belih
Foto: Printskrin

tuga

PREMINULA ČUVENA SEKRETARICA ZVEZDE: Pouzdana i bliska saradnica Vladimira Cvetkovića, bila svedok najvećih uspeha crveno-belih

Fudbal -

Silva Glišić, dugogodišnja sekretarica fudbalskog kluba Crvena zvezda, preminula je 11. novembra. Rođena je 1942. godine.

Silva Glišić je radila u našem najtrofejnijem fudbalskom klubu u vreme najvećih uspeha Crvene zvezde. Bila je pouzdan i vredan radnik, zapamtile su je mnoge generacije Zvezdinih rukovodilaca, fudbalera, trenera, navijača...

Silva Glišić je bila jedan od najbližih saradnika legendarnog generalnog sekretara, a potom i generalnog direktora Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića. Pre nje, Zvezda je na istoj poziciji imala još jednu veliku ženu - legendarnu Daru Zec.

Sekretarice su u bivšoj Jugoslaviji svoje neprikosnoveno mesto zauzele i u sportu. Nema zaljubljenika u fudbal koji nije čuo za Silvu Glišić, koja je poput Dare Zec takođe bila institucija FK Crvena zvezda. Sa višegodišnjim glavnim čovekom Zvezde Vladimirom Cvetkovićom je dugo uspešno sarađivala.

Silva Glišić
foto: Printskrin

Silva je punih osam godina bila je desna i leva ruka svog direktora, kaže, nije se libila ni četke ni metle, a bogami ni pegle - ako je nekom zafalila ispeglana košulja ili pantalone.

- Uvek smo dobro sarađivali, jer smo na početku otkrili sve karte - on meni kaže šta mu smeta, ja njemu. Sekretarica mora u stopu da prati šefa u poslu, mora sve da zna i šta treba i šta ne treba - otkrila je u jednom od retkih intervjua Silva Glišić tajne svog posla, istakavši da su uvek jedno drugom persirali.

Silva kaže da je oduvek volela fudbal. Još kao devojka znala je imena svih igrača jer ju je otac, umesto brata, vodio na utakmice. Kasnije je doznala i sve njihove mane i vrline. Radila je po potrebi, jer, kaže, klub nije fabrika da u četiri zatvoriš kapiju i odeš.

Bila je na raspolaganju 24 časa, nekom je uvek nešto trebalo. Igračima odvojenim od kuće završavala je preke poslove, a uveče slušala njihove ljubavne jade.

U vreme osvajanja Kupa šampiona 1991. godine, kako je naglasila, radila je šest meseci po 20 sati. Kući je išla da se okupa i presvuče i odmah se vraćala na posao. Ne žali zbog toga, jer je Zvezda tada postala dvostruki šampion - Evrope i sveta.

Sahrana Silve Glišić obaviće se u utorak 15. novembra u 13 časova na Novom groblju ui Beogradu. Opelo počinje u 12.30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track