SUPERDEKA, IMA 73 GODINE, A JOŠ IGRA FUDBAL: Ovom čičici se divi Srbija, na terenu provodi svih 90 minuta. I daje golove!
Foto: Printskrin/Fejsbuk

za ginisa

SUPERDEKA, IMA 73 GODINE, A JOŠ IGRA FUDBAL: Ovom čičici se divi Srbija, na terenu provodi svih 90 minuta. I daje golove!

Fudbal -

Neverovatna fudbalska priča dolazi iz Srbije, tačnije sa juga naše zemlje. Glavni junak je Vitomir Pavlović, fudbaler seoske ekipe Donji Barbeš.

Vitomir Pavlović
foto: Printskrin/Fejsbuk

I ništa tu ne bi bilo čudno da Vitomir Pavlović nema 73 godine. Da ne igra standardno za svoj tim svih 90 minuta i da ne postiže golove. Deda Vitomir je fenomen, čovek za Ginisovu knjigu rekorda.

Ekipa iz Donjeg Barbeša takmiči se u Opštinskoj fudbalskoj ligi iz Doljevca, a na utakmici protiv Marine Kutine dao je gol iz igre. Dekin tim izgubio je utakmicu ubedljivo, rezultatom 11:6.

Vitomir Pavlović je svojom igrom, a posebno golom, sve aktere, daleko mlađe od sebe, neke čak i pola veka, bacio u drugi plan. Posle utakmice je izjavio da je imao veliku želju da pomogne klubu iz svog sela.

– Pozvali su me dečaci koji igraju, falio im je fudbaler i pristao sam. Drago mi je što sam mogao da im pomognem, a zadovoljan sam svojom igrom. Izdržao sam u sve tri utakmice po svih 90 minuta zato što sam u dobroj fizičkoj kondiciji, a i zdravlje me dobro služi – rekao je Vitomir, a prenosi portal Niške vesti:

Vitomir Pavlović
foto: Printskrin/Fejsbuk

- Igrao sam opštinsku ligu, turnire u Nišu, igrao sam i za Ei Čegar. Bio sam dobar fudbaler, ali to je bilo pre 30 i 40 godina. Posle toga više nisam igrao, niti trenirao. Ne treniram ni sada, ali se trudim da budem stalno aktivan. Trčim, vežbam, vozim bicikl. Do Niša koji je od mog sela udaljen oko 40 kilometara idem isključivo biciklom.

Što se ubedljivo najstarijeg aktivnog fudbalera u Srbiji tiče, veruje da i na proleće može da bude od koristi, a tada će već imati pune 74 godine, jer je rođen 7. februara 1949. godine.

Vitomir Pavlović
foto: Printskrin/Fejsbuk

– Dobro sam se osećao na terenu, a publika je bila zadivljena. Mnogi me poznaju pa se nisu iznenadili, ali oni koji me ne poznaju pitali su: „Ko je taj čovek, koliko ima godina?” Aplaudirali su kada sam dao gol i kada sam imao dobre pasove jer ljudi mojih godina ne igraju fudbal – rekao je Pavlović.

Selo Donji Barbeš administrativno pripada opštini Gadžin Han, odnosno kraju koji je poznatiji kao Zaplanje, ali zbog blizine Doljevca klub iz tog sela nastupa u doljevačkoj ligi.

Kurir sport/Niške vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track