NAPREDAK RASKINUO UGOVORE SA TRI IGRAČA: Čarapani čiste redove i jačaju tim za prolećnu sezonu
Foto: Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

NAPREDAK RASKINUO UGOVORE SA TRI IGRAČA: Čarapani čiste redove i jačaju tim za prolećnu sezonu

Fudbal -

Uprava i stručni štab Napretka dogovorili saradnju i jačanje tima za prolećnu sezonu.Napredak je ove jeseni igrao u promenljivoj formi i ostvario je nezadovoljavajuće rezultate.

Od 19 utakmica ostvario je samo 5 pobeda, 4 remija i čak 10 poraza. Sa osvojenih 19 bodova zauzeo je 10. mesto na superligaškoj lestvici Mozzart bet Super lige, što je znatno ispod očekivanja.

U želji da zadovolji ambicije Kluba i mnogobrojnu čarapansku publiku Uprava je podržala Stručni štab i utvrdila smernice za prolećnu sezonu. Ubrzo je započela realizacija utvrđenih zadataka. Prvi na redu je sređivanje igračkog kadra i prelazni rok.

U tom pravcu načinjen je i prvi korak. Raskinuti su ugovori i Napredak su napustili Petar Mićin, Srđan Kočić i Nenad Ivanić.

Napredak
foto: FK. Napredak

Najzvučnije pojačanje letnjeg prelaznog roka Petar Mićin nije ispunio očekivanja i odlučeno je da se sa njim raskine ugovor. Po dolasku imao je sjajne predispozicije za novi uzlet po povratku iz Italije. Projektovan je bio za standardni sastav i za kreatora navalnog reda, ali bez uspeha. Povratnik iz Udinezea na 16 superligaških utakmica niti jedan jedini put nije bio ni strelac ni asistent, što je nedopustivo za igrača takvog profila.

Srđan Kočić je u jesenjem delu sezone, na 10 utakmica najviše ulazio sa klupe kao rezerva i nije opravdao ukazano poverenje. Pre dve i po sezone došao je iz Kolubare iz Lazarevca, procenjen je kao talenat, ali se nije dokazao. Ostaje mu da se u nekoj drugoj sezoni pokaže i rehabilituje karijeru.

Nenad Ivanić je poslednju polusezonu proveo na pozajmici u prvoligašu Trajala, ali se nije dokazao ni među Gumarima, pa je rastanak bio neminovan. Kormilaru Čarapanskog broda Dušanu Đorđeviću ostaje težak zadatak da ponudi predloge za kreativnog vezistu i napadača, jer su jesenas to bile najslabije tačke kod tima iz grada pod Bagdalom.

Renoviranje tima je nužnost da bi se ostvarile ambicije – plasman u plej of, pošto je borba za izlazak u Evropu verovatno izgubljena.

Ž. M / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track