VELIKE TRAGEDIJE SRPSKOG SPORTA, KARIJERE STALE U SEKUNDI: Zla kob Ješića, Mancea, Koraća, Kajganića, Gojkovića i Tojagića!
Foto: Facebok/SM info, Starsport Srdjan Stevanovic, Printscreen, Privatna Arhiva, Starsport

ne brže od života

VELIKE TRAGEDIJE SRPSKOG SPORTA, KARIJERE STALE U SEKUNDI: Zla kob Ješića, Mancea, Koraća, Kajganića, Gojkovića i Tojagića!

Fudbal -

Tragična smrt Miodraga Ješića, fudbalskog trenera i nekadašnjeg igrača Partizana, potresla je celu Srbiju, ali i region.

Miodrag Ješić, Ruma, Nesreća
foto: Instagram 192rs, Starsport

Miodrag Ješić bio je pravi fudbalski trenerski globroter, nema kontinenta na planeti na kojem nije bio, a život je tragično okončao u sremskoj ravnici. Saobraćajne nesreće bile su kobne za veliki broj naših sportista, mnogima su karijere prekinute u sekundi. Kurir vam donosi spisak naših sportista koji su bili žrtve brze i neoprezne vožnje.

Dragan Mance

Partizan, Dragan Mance
foto: FK Partizan

Bio je legenda Partizana, fudbaler kojeg su navijači crno-belih prosto obožavali. Svoj život tragično je okončao 3. septembra 1985. godine žureći na trening Partizana. Imao je samo 22 godine kada je poginuo na auto-putu Beograd - Novi Sad. Da bi izbegao da pregazi dečaka koji je neoprezno pretrčavao auto-put, Mance je naglo skrenuo, udario o ivičnjak i usled velike brzine od oko 100 kilometara na čas, izgubio kontrolu nad Pežoom 205, koji se isprevrtao, a fudbaler ostao na mestu mrtav. Na njegovoj sahrani bilo je više od 30.000 ljudi.

Radivoj Korać

Radivoj Korać
foto: Printskrin/Instagram

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš, član OKK Beograda, možda i najveći prirodni talenat za ovaj sport koji je hodao ovim prostorima. Popularni Žućko život je tragično izgubio u 30. godini, u saobraćajnoj nesreći 2. juna 1969. godine kod sela Kamenica, nedaleko od Sarajeva, u automobilu "Folksvagen 1600", kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Tada se vraćao sa prijateljske utakmice između reprezentacije Jugoslavije i selekcije BiH. Žurio je u Beograd, kako bi stigao na vreme da u pozorišu Atelje 212 odgleda predstavu "Kosa". Sahranjen je u Aleji velikana.

Boško Kajganić

Boško Kajganić
foto: Printscreen

Čuveni golman Crvene zvezde poginuo je u saobraćajki pri povratku iz Turske 21. novembra 1977. godine. Tog leta, posle punih 11 godina, napustio je Marakanu i potpisao za Galtasaraj. Postao je miljenik navijača turskog kluba, a u Srbiju se tog kobnog dana vraćao kako bi sa porodicom u Staroj pazovi obeležio krsnu slavu Svetog Arhangela Mihajla. Od njegovog automobila nije ostalo gotovo ništa, što je bila potvrda žestoke saobraćajne nesrće. U nezvaničnim anketama bio jedan od najlepših fudbalera bivše Jugoslavije. kada je poginuo imao je 28 godina.

Jovan Gojković

Jovan Gojković
foto: Printskrin

Popularni Cune, koji je bio miljenik navijača Crvene zvezde, smrtno je stradao 22.decembra 2012. godine. Vraćao se iz Grčke, gde je igrao za Iraklis. Bila je subota, rano jutro, magla u Beogradu, kada je Gojković na zaleđenom kolovizu izgubio kontrolu nad svojom crvenom Hondom i zakucao u stub pored zgrade Geneksa. Bilo mu je tek 26 godina i njegov život ugasio se na vrhuncui karijere. Uvek je bio nasmejan, igrao je na poziciji klasične "desetke", a njegove fudbalske bravure i danas se prepričavaju među navijačima Crvene zvezde.

Boban Petrović

Boban Petrović
foto: KK Partizan

Nekadašnji srpski i jugoslovenski košarkaš preminuo je 27. septembra 2021. godine od posledica teške saobraćajne nesreće. Bivši as Partizana dugi niz godina živeo je u Južnoj Africi gde je i doživeo udes. Petrović je proveo nekoliko dana u bolnici, bio na aparatima, ali njegovo srce i telo nisu izdržali posledice kobne saobraćajke. Imao je 64 godine kada je okončao svoj život. Za njega se govorilo da je trebalo da bude prvi Evropljanin koji bi dominirao u NBA ligi, pošto je bio izrazito talentovan košarkaš. Međutim nikada nije otišao u Ameriku.

Dušan Tojagić

Dušan Tojagić
foto: Printskrin

Nekadašnji odbojkaš Vojvodine nastradao je u leto 1999. godine u saobraćajnoj nesreći u Sremskim Karlovcima. Imao je samo 25 godina, a te sezone trebalo je da postane kapiten crveno-belih iz Novog Sada i da se ustali u reprezentaciji. U njegovu čast Vojvodina već dve decenije organizuje memorijalni turnir internacionalnog karaktera, na kojem okuplja najbolje domaće i strane ekipe. Za njega kažu da je najviše od svega voleo odbojku, kafanu i ljude.

Uroš Maksimović

Uroš Maksimović
foto: Profimedia, Printscreen

Jedan od pionira američkog fudbala u Srbiji Uroš Maksimović poginuo je u saobraćajnoj nesreći 10. maja 2022. godine. Nastradao je na kružnom putu kod naselja Kijevo u Beogradu, kada je njegov "BMW" sleteo sa puta u kanal i prevrnuo se na krov. Automobil je bio u potpunosti smrskan, a nesrećni Maksimović je sa teškim povredama transportovan u Urgentni centar, gde je uprkos intervenciji lekara preminuo. Imao je samo 40 leta kada je izgubio život. Bio je član kluba Blu Dragons iz Zemuna.

Dejana Ludoski

Dejana Ludoski
foto: Foto: Glenville State College

Srpska odbojkašica izgubila je život u Americi posle saobraćajne nesreće u svojoj 24. godini. Nastradala je u sudaru u mestu Gilmer Kauntri, a nekoliko dana posle je u bolnici podlegla povredama. Izgubila je kontrolu nad automobilom i direktno se zakucala u vozilo koje je išlo iz drugog smera. Rođena je i odrasla u Beogradu, a u SAD je otišla na školovanje, na koledž Glenvil Stejt gde je studirala poslovnu administraciju, a u isto vreme bila u odbojkaškoj, kros i golf selekciji univerziteta iz Zapadne Virdžinije.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track