HUMANO CRVENO-BELO SRCE: Veliki odziv navijača Crvena zvezde za dobrovoljno davanje krvi
Foto: FK Crvena Zvezda

crveno-bela krv

HUMANO CRVENO-BELO SRCE: Veliki odziv navijača Crvena zvezde za dobrovoljno davanje krvi

Fudbal -

U prostorijama stadiona “Rajko Mitić” održan drugi dan 26. po redu akcije “Crveno-bela krv”, a pristalice Zvezde su se i ovoga puta odazvale u velikom broju i u prethodna dva dana u gradovima Srbije i Republike Srpske prikupile ukupno 472 jedinica krvi.

Navijači Crvene zvezde su još jednom pokazali da imaju veliko i humano srce, ali i da mogu da predstavljaju pravi primer svim stanovnicima naše države i regiona. Prvog dana akcije u Beogradu je prikupljeno 116 jedinica krvi, dok su na stadionu “Rajko Mitić” ukupno 233 pristalice Zvezde donirale krv. Kao i uvek zaljubljenike u crveno-bele boje naš klub je obradovao simboličnim poklonima.

Osim u Beogradu humana akcije je održana i u Kosovskoj Mitrovici gde su prikupljene 43 jedinice krvi, dok je taj broj u Užicu iznosio 55. Svesni značaja akcije “Crveno-bela krv” su bili i stanovnici Trebinja, a ukupno njih 39 je doniralo krv. Pored Trebinja još dva grada Republike Srpske su organizovala akciju davanja krvi, a reč je o Banja Luci gde su prikupljene 82 jedinice i Prijedoru u kome je 20 zvezdaša pokazalo humanost na delu.

Akcija će se u narednim danima održati u još dva grada Republike Srpske: Bijeljina, "Zavod za transfuziju", 12. i 13. decembar od 8 do 12 časova i Višegrad, "Boračka organizacija", 12. decembar od 8 do 13 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja